Vali Şahin: Mesai 5'ten sonra başlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerini uyararak, "İdareci için mesai 5'ten sonra başlar. Mesai, mesai saatinden sonra başlar. Eğer iyi idareciyse." dedi.

Şahin, İl Özel İdare Kültür Sitesi'nde Giresun merkezde bulunan ilk ve orta dereceli okulların, okul aile birlik başkanlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Vali Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine yönelik uyarılarda bulundu.

Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri için mesai kavramının bulunmaması gerektiğinin altını çizen Şahin, şunları söyledi: "Geçen gece bir müdürü aradım. Bire doğru gece. Bir evrakla ilgili. Dedim 'Bu niye böyle'. Adam tabi şaştı ve 'Efendim ihtilal mi oldu?' dedi. Dedim 'Artık ihtilaller bitti. 'Artık burda Giresun ihtilali oluyor' dedim. Tabi görmemiş ki, mesai bitince onun için her şey bitiyor. Saat beş oldu mu her şey bitiyor. İdareci için mesai 5'ten sonra başlar. Mesai, mesai saatinden sonra başlar. Eğer iyi idareciyse. Efendim saat 5 oldu, haydi gidelim. Böyle idarecilik olmaz. İyi dinlenme olmadan da idarecilik de olmaz. İyi dinleneceksin. 6-7 saat tam uykunu alacaksın. Tam uykunu almazsan bir yerde tıkanırsın."

İdarecilere planlama yapmaları uyarısında da bulunan Şahin, şöyle konuştu: "Yarının planını yapacaksın. Plansız çalışma aynen rüzgara kapılmış gemi gibidir. Mutlaka planlarınızı yapın."

OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLARINI DA UYARDI

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, okul aile birliği başkanlarına çeşitli tavsiyelerde bulundu, kendilerini okul yönetimi ile uyumlu çalışmaya davet etti. Şahin, "Bakanlığın çok güzel hizmetlerinden birisi de bu okul aile birlikleri. Toplumun demokratikleşmesinin göstergesidir. Sesini her taraftarta duyurmanın sonucudur." dedi.

"Siz okul idaresi ile adeta bir ortaklaşa görev yapıyorsunuz. Ama bunu yaparken de okul müdürüne müdahale etmemek gerekir." diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizin görevleriniz ilgili yönetmelikler ve genelgelerde açık seçik belirtilmiştir. Göreviniz nedir? Okulla bütünleşmek. Bunu yaparken yine aile birliği başkanı başkandır, ama okul müdürü de 'number one'dır. Okulla bütünleşirken hizmetleri yine okul müdürü ile karar vererek yapın. Birlikte kararlar verin. 'Ben yaptım oldu' diye değil. Her şeyde birbirinize anlaşarak verdiğiniz kararlarda çok iyi neticeler alınır. 'Ama bu böyle olacak' diye kestirip atmak olmaz. Açıkcası ben bunu yapmıyorum. Ben bir şey oldu mu, hemen ilgililerle nasıl yapacağımızı kararlaştırıyoruz. Kesinlikle kendi fikirlerinizle hareket etmeyin. Artık yönetimde de birlikte yönetmeye alışmak lazım. Eğer birlikte yönetime alışkın olmayan insanlar problem olur. Müdürler de 'İlla benim dediğim olacak' diye dayatmayacaklar. Ben arkadaşlarıma hiç öyle şey yapmam. uygunsa uygun, değilse değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber