Okul önüne bomba atıldı/ Video

Haber Giriş : 13 Ocak 2012 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da, Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu önüne el yapımı bomba atıldı.

Olay, Merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde okul önüne gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, el yapımı bomba atttı. Yaralananın olmadığı olay sonrası polis, geniş çaplı araştırma başlattı.

Öte yandan, 2 gün önce 2'si okuldan atılan 5 kişinin okulu bastığı ve 3 öğretmeni darp ettiği öğrenildi.

Öğretmene dayak ardından sendika açıklama yaptı, akşam bomba patladı

Adana'da bir ilköğretim okulunda bazı öğretmenlerin darp edilmesiyle başlayan olayın ardından, bugün öğle saatlerinde eğitim sendikası yetkililerinin yaptığı açıklama ardından, akşam saatlerinde okul önüne gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, el yapımı parça tesirli bomba attı. Saldırıda yaralanan olmazken bir evin camları kırıldı. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi'ndeki Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nda, geçtiğimiz günlerde, iddialara göre terör örgütü yandaşı 8-10 kişilik bir grup okul içine girerek bazı öğretmenleri darp etti. Bunun ardından, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı İbrahim Sezer, üyeleriyle birlikte bugün öğle saatlerinde okul önünde yaşanan menfur olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten bir açıklama yaptı.

Sezer, "Bu tür olaylar ilk değil, daha önce de birçok öğretmen arkadaşımız yaralanmıştı. Bu olaylar öğrencileri olumsuz etkiliyor. Her yıl SBS'ye giren öğrenciden yalnızca 5-10 öğrenci kazanıyor. Bu başarısızlıkta bu olayların etkisi büyük." dedi.

Sendika yetkililerinin konuşmasının ardından, akşam saatlerinde okul yakınlarına gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler, el yapımı parça tesirli bir bomba attı. Büyük gürültüyle patlayan bombanın ardından kaçan saldırganların yakalanması için polis çalışma başlattı. Bu arada, okul önündeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Emniyet Olay Yeri İnceleme ekipleri, okul yanındaki sokakta patlayan bombadan parçalar aldı. Olayı kim veya kimlerin gerçekleştirdiği araştırılıyor.

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber