Olumsuz hava şartları sebze ve meyve fiyatlarını ikiye katladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 13:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Akdeniz Bölgesi'nde son bir haftadır etkili olan olumsuz hava şartları, deprem bölgesi Van'da sebze ve meyve fiyatlarının artmasına neden oldu.

Antalya ve Mersin'de son bir haftadır etkili olan olumsuz hava şartları, deprem bölgesi Van'da da sebze ve meyve fiyatlarını ikiye katladı. Özellikle yeşil soğan, turp, maydanoz gibi sera ürünlerinin fiyatlarının geçtiğimiz haftaya göre iki katına çıktığını belirten Şen Halk Pazarı sahibi Hüseyin Temel, bunun en büyük nedeninin Akdeniz Bölgesi'nde etkili olan olumsuz hava şartlarının seralara zarar vermesinden kaynaklandığını belirtti. Daha birkaç gün öncesine kadar kilosu 1 lira olan yeşil soğanın

kilosunun 2 lira 75 kuruş olduğunu vurgulayan Temel, "Marul, turp ve ıspanak gibi yeşillikler soğuktan çabuk etkileniyor. Bu yüzden de fiyatları hava koşullarıyla doğru orantılı oluyor. Bu hafta etkili olan soğuk hava ve don bu ürünleri çok etkiledi. Daha birkaç gün önce 1 lira olan marulu şimdi 2 liraya satıyoruz. Genel olarak seralarda yetiştirilen malların tümünün fiyatları birkaç kat arttı. Önümüzdeki haftalarda fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber