İstanbul'da kar esareti/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2012 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler de yollarda kaldı. Saat 16.00 sularında İstanbul genelinde etkili olan kar yağışı saat 18.00 itibariyle trafiği de olumsuz etkilemeye başladı. İDO arabalı vapur seferlerini iptal etti. Metrobüs seferleri ise yoğun kar yağışı dolayısıyla durdu. Metrobüslerden inen İstanbullular, Boğaziçi Köprüsü'nü yürüyerek geçmeye çalışıyor. Ayrıca Köprü'de araç trafiğinin durduğu bilgisi açıklandı.

İstanbul'da aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına alırken, trafikte kara hazırlıksız yakalanan sürücüler de yollarda kaldı. İstanbul'da akşam saatlerinde aniden bastıran kar yağışı tüm şehri etkisi altına aldı.

Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu hattındaki yoğun kar yağışından dolayı metrobüs seferleri durdu. Onlarca metrobüsün arka arkaya dizildiği ve uzun kuyrukların oluştuğu bildirildi. Üsküdar Altunizade durağında bekleyen vatandaşlar metrobüsün gelmemesi üzerine metrobüs yolunda yürümeye başladılar. Yaklaşık yarım saat sonra metrobüs seferleri başlayınca bu kez izdiham çıktı. Vatandaşlar gelen metrobüslerin peşinden koştu. Metrobüslere binme sırasında ise izdiham yaşandı.

Yollar yoğun yağışta kar tutarken, özellikle köprü bağlantılı yollarda TEM ve E-5'te trafik durma noktasına geldi. Karaköy-Beşiktaş-Ortaköy-Boğaz hattı da trafiğin kilitlendiği noktalar arasında. Yetkililer İstanbullulara araçları ile trafiğe çıkmamalarını öneriyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu yönündeki geçiş trafiğinin kuyruğu, Mahmutbey gişelere kadar uzadı. Yer yer durma noktasına gelen trafik, köprü geçişinin ardından Ataşehir'e kadar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Avrupa yönüne geçişte ise trafik yoğunluğu yaşanmıyor. Köprüyü geçtikten sonra ise Hasdal Kavşağı'nda rahatlayan trafik Mahmutbey gişelere yaklaştıkça yine yoğunlaşıyor.

Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu'ya geçişinde Topkapı'ya kadar uzanan bir kuyruk var. Köprüyü geçtikten sonra trafik açık. Avrupa yönüne geçişte ise Kozyatağı ve Acıbadem Köprüsü'nden başlayan başlayan araç kuyruğu, köprü çıkışında son buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber