Aksaray, Sakarya ve Karabük'te eğitime kar engeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2012 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray'da yoğun kar yağışı dolayısıyla dün eğitime bir gün ara verilmesinin ardından, ilk ve orta öğretimde eğitime bu günde ara verildiği bildirildi.

Erzincan'da eğitime kar engeli

Erzincan ve ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar bir gün tatil edildi.

Doğu Anadolu'da kar ve tipi etkisi sürdürüyor. Erzincan'ın Otlukbeli, Çayırlı ve İliç ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda tatil süresinin uzayabileceği kaydedildi.

Sakarya'da yoğun kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karasu, Kaynarca, Kocaali ve Ferizli ilçelerinde taşımalı eğitim hizmeti veren okulların bugün için tatil edildiğini söyledi.

Taşımalı eğitim veren 4 ilçedeki okullar dışında eğitime ara verilmediğini belirten Büyük, ''Onun dışındakilerde ulaşım sıkıntısı sebebiyle okula gidemeyen öğrencilerimiz var ama kapalı değil, hepsi açık. Yol açma çalışmaları da devam ediyor. Sabah itibariyle 150 civarında köy yolu ulaşıma kapalıydı, köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor. Genel olarak okulları tatil etme durumumuz yok. 4 ilçemizde yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda eğitime ara verildi'' dedi.

Karabük'te etkili olan kar yağışı nedeniyle Yenice ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Yenice ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim kurumları, ilköğretim okulları, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime bir gün ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde kar yağışı dolayısıyla eğitime bu günde ara verildi.

Akşehir Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla ilk ve orta öğretimde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Akşehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime dün ara verilmişti.

Öte yandan Ahırlı ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta öğretimde eğitime bugün ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber