Sigara içme yasağına en çok uymayan meslek grubu: Hakim ve savcılar/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara paketlerinin üzerinde bulunan resimli uyarıların büyütülmesi ve sigara markasının başka ürünlerde kullanılmasının önlenmesi için yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını söyledi. Sigara yasağının bazı devlet kurumlarında delindiği konusunda şikayetler aldıklarını belirten Akdağ, ?Yasağın en çok adliye binalarında ihlal edildiğini duyuyoruz. Ülkenin Sağlık Bakanı olarak bir kez daha uyarıyorum. Hiç kimsenin iradesi halkın iradesinin üstünde değildir. Hepimiz bu karara uymak durumundayız. Bu hususta bütün başsavcılarımızı hassas olmaya davet ediyorum? diye konuştu.

Akdağ, 4207 sayılı ?Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun?un yürürlüğe girişinin 4'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Akdağ, yaptıkları 5 yıllık eylem planının sonuna gelindiğini belirterek, yeni bir eylem planı hazırladıklarını kaydetti. Yürütülen stratejiler açısından Türkiye'nin dünyanın en başarılı ülkeleri arasına girdiğini söyleyen Akdağ, ?Dünya Sağlık Örgütü'nün raporlarında 4'üncü sıraya oturduk? dedi.

Akdağ, son 2 yıldır sigaranın zararlarını vurgulamak için paketlerin üzerinde resimli uyarılar olduğunu hatırlatarak, ?Bu resimli uyarıların biraz daha büyütülmüş biçimde paketlerin üzerinde olması için yeni bir yasa tasarısı hazırlıyoruz. Ayrıca, herhangi bir sigara markasının, sigara dışında başka bir üründe de kullanılmasını önlemek için bu yasa tasarısı üzerinde çalışıyoruz? dedi.

En çok adliyede içiliyor

Sigara yasağının bazı devlet kurumlarında delindiği konusunda şikayetler aldıklarını söyleyen Akdağ, şunları kaydetti:

?Bakanlıkların merkez hizmet binalarında, valiliklerin kendi binalarının içindeki bazı odalarda, belediyelerimizdeki bazı odalarda ve en çok adliye binalarında sigara yasağının ihlal edildiğini duyuyoruz. Buralarda sigara içilmesi konusunda müsamaha gösterenleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Ve ülkenin Sağlık Bakanı olarak bir kez daha uyarıyorum. Hiç kimsenin iradesi halkın iradesinin üstünde değildir. O zaman hepimiz, alınan bu karara uymak durumundayız. Adliye binalarındaki denetimlerde sıkıntı çekilebiliyor. Bu hususta bütün başsavcılarımızı hassas olmaya davet ediyorum.?

2.2 milyon

Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'na ayda 200 binin üzerinde çağrı aldıklarını belirten Bakan Akdağ, sadece 2010'da 2,2 milyon vatandaşın sigarayı bıraktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber