Depremde ölen öğretmenlerin adları okullara veriliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2012 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ekim ayında Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmen Alime Paşa'nın ismi Yalova'da bir okula verildi. Törende şehit öğretmenin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Yalova'da zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Milli Piyango İlköğretim ve İş Okulu'nun ismi Alime Paşa İlköğretim ve İş Okulu olarak değiştirildi. İsim değişikliği sebebiyle okulda düzenlenen törene Yalova Valisi Esengül Civelek ile birlikte Alime Paşa'nın babası Ahmet, anne Melakat, kardeşleri Akire ve Mehmet Paşa katıldı. Alime Paşa'nın hayatıyla ilgili slayt gösterisi esnasında duygulu anlar yaşandı.

Vali Esengül Civelek, hayatını kaybeden öğretmenin annesi Melahat Paşa'nın elini bir an olsun bırakmadı. Paşa'nın anne ve babası ile kardeşleri slayt gösterisi esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Civelek, "Bakanlığımızca 33 ilde bulunan ve Milli Piyango adını taşıyan 36 okulumuza Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin isimlerinin verilmesi kararlaştırılmıştır. Yalova'daki okulumuza Alime Paşa adının verilmesinden onur duyuyorum" dedi.

Civelek, Alime Paşa'nın ailesine, baba Ahmet Paşa da Civelek'e plaket takdim etti. Civelek, okulun tabelasının kurdelesini aileyle birlikte kestikten sonra özel sınıftaki zihinsel engelli öğrencilere karnelerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber