Osmaniye MEM'de yine Skandal

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 09:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

10/01/2012 günü münhal yönetici atamaları için duyuruya çıkan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eylül 2011 ayında eğitim öğretime açılan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi'nin tipini belirlemeden duyuruya çıkmasına ?Okul/Kurum tipi belirlemeden yönetici atamada duyuruya çıkan il? haberimizde yer vermiş ?Acilen yönetmeliğin ilgili hükmü gereğince kurum tipi belirlenerek ilan edilmelidir. Yönetmeliğin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı, 30 maddesi, 6. fıkrası hükümlerinde yer alan ?(6) Herhangi bir nedenle eğitim kurumu tipi belirlenememiş olan eğitim kurumları (C) tipi olarak kabul edilir.? açıklaması gereğince TOSÇELİK firması tarafından tam teşekküllü olarak yapılan bir okulun tipinin (C) tipi olarak belirlenmesi kabul edilemez.

Bu durum bu okula müdür ve müdür yardımcısı olarak başvuruda bulunamayacakların başvuruda bulunabilmesine yol açacak ve akabinde kurum tipinin belirlenmesi işleminin geciktirilmesi ve yapılmamasında şaibe oluşturacaktır.? şeklinde dikkat çekmemize rağmen Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesinden Kurum Tipleri Tespit Formunu (EK-3) doldurarak göndermesini istiyor.

Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Kurum Tipleri Tespit Formunu (EK-3) doldurarak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderiyor.

Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesinden Kurum Tipleri Tespit Formuna baktığımızda okulun kurum tipi toplam puanın 55 olmasına rağmen 53 yazıldığı görülmektedir.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü 17/01/2012 tarih ve 870 sayılı yazıları ile 13/8/2009 tarihli ve 27318 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı, 30 maddesine göre belirlendiğini açıklıyor.

Kurum tipi tespit formuna göre puanı 55 olan bir okulun kurum tipinin B olması gerekiyor. Ama anladığımız kadarıyla Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı, 30 maddesi, 6. fıkrası hükümlerinde yer alan ?(6) Herhangi bir nedenle eğitim kurumu tipi belirlenememiş olan eğitim kurumları (C) tipi olarak kabul edilir.? açıklaması gereğince belirlendiği anlaşılıyor.

Fakat cevaplanması gereken sorular var!

1- Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi'nin tipi Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı, 30 maddesi, 3. fıkrası hükümlerinde yer alan ?(3) Bu tespitler her iki yılda bir yenilenir. Yeni açılan eğitim kurumlarının tipleri, eğitim ve öğretime başladıkları tarihi takip eden bir ay içinde belirlenir.? Açıklamasına istinaden okulun kurcu müdürünce Kurum Tipleri Tespit Formu doldurularak yetkililere gönderilmiyor?

2- Kurum tipi tespit formuna göre puanı 55 olan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi'nin kurum tipinin B olması gerekirken hangi nedenle C olarak belirleniyor?

3- Kadarıyla Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin ?Kurum tiplerinin tespiti? başlıklı, 30 maddesi, 6. fıkrası hükümlerinde yer alan ?(6) Herhangi bir nedenle eğitim kurumu tipi belirlenememiş olan eğitim kurumları (C) tipi olarak kabul edilir.? açıklaması gereğince kurum tipi belirlendiyse neden okul müdürlüğünden Kurum Tipleri Tespit Formunu (EK-3) doldurulması isteniyor, Neden Kurum tipi tespit komisyonu toplanıyor?

4- Kurum tipi tespit komisyonu neden okulun gönderdiği Kurum tipi tespit formuna göre karar vermiyor?

5-okulun 5 aydır hangi nedenle kurum tipi belirlenmiyor?

Tabi bu soruların cevabını herkes biliyor. Sussak gönül razı değil, söylesek tesisi yok. Biz yinede son söz söyleyelim, ?Hakkın Hatırı Âlidir Hiçbir hatıra feda edilemez?

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber