BDDK ve TMSF başkanlarının maaşında büyük düşüş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda ?Eşit işe eşit ücret' olarak bilinen kararname, önce BDDK ve TMSF'ye dokundu. Kararnameyle birlikte TMSF ve BDDK'ya atanacak yeni başkanların maaşı 14 bin liradan 5 bin 500 liraya kadar düşecek.

KAMUOYUNDA ?eşit işe eşit ücret' olarak bilinen kamu görevlileri arasındaki maaş adaletsizliğin giderilmesini öngören kararnamenin, ilk kurbanı BDDK ve TMSF başkanları oldu. Kararnamede yer alan üst kurullardaki maaşların sınırlandırılmasına yönelik düzenleme ilk olarak Şubat'ta atanacak TMSF Başkanı'nı, ikinci olarak Nisan'da atanacak BDDK Başkanı'nı etkileyecek.

5 bin 500 liraya geriliyor

Kararname ile halen yaklaşık 15 bin lira düzeyinde olan iki başkanın maaşı, yaklaşık üçte bir oranında azalarak 5 bin 500 liraya gerileyecek. Böylece, BDDK ve TMSF'nin yeni başkanları, kurumlarındaki daire başkanları seviyesinde maaş alacaklar. Mevcut üst kurul üyelerinin maaşlarında ise ?kazanılmış hak' olduğu için bir değişiklik olmayacak. Yani, kurul üyeleri yaklaşık 14 bin lira düzeyinde maaş alırken, başkan ise 5 bin 500 lira düzeyinde maaş alacak. Eğer BDDK ve TMSF'ye kurul üyelerinden birisi başkan atanırsa, yine kazanılmış haktan dolayı aynı maaşını almaya devam edecek.

Maaşı duyan adaylığı bıraktı

BDDK ve TMSF başkanlarının maaşlarının üçte bir oranında düşmesi, her iki koltuğa talip olan adayları da etkiledi. Ekonomi kulislerinde, bazı başkan adaylarının maaştaki düşüş nedeniyle adaylıktan vazgeçtiği konuşuluyor. Bu arada, söz konusu düzenleme SPK ve Rekabet Kurulu gibi üst kurullar için de geçerli olacak. Bu kurumlara atanacak yönetim kurulu üyelerine de düşük maaş verilecek. Bu arada görev süresi 29 Şubat'ta sona erecek olan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün yerine adı geçen isimler arasında Fon Kurulu üyeleri Mukim Öztekin ve Recep Süleyman Özdil ile Ankara'dan bir bürokratın adı geçiyor. Bakanlar Kurulu, üçlü kararname ile TMSF'ye yeni Fon Başkanı'nın yanı sıra boşalacak üyelikler için de atama yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber