Yıldız: Enerjide olduğu gibi verimlilik problemi, sağlık sektöründe de var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, verimlilik probleminin, enerjide olduğu gibi sağlık sektöründe de olduğunu belirtti.Bezmialem Vakıf Üniversitesinin öğretim üyeleri ile akademik işbirliği yaptığı Amerikan'ın Ohio eyaletinde faaliyet gösteren sağlık devi Cleveland Clinic'ten gelen 2 cerrahın, triod, paratiroid ve karaciğer metastaz cerrahisi konularındaki son gelişmeleri anlatacağı ve canlı ameliyatlar gerçekleştirecekleri 2 günlük ''Bezmialem-Cleveland Günleri'' başladı.

Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde konuşan Yıldız'ın, ''Bir Enerji Bakanı'nın böyle bir özel tıp konusuyla ne ilgisi olabilir?'' sorusunun sorulabileceğini ifade ederek, ''Bu konuyla çok fazla ilgili değilim ama Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık 10 yıldan bu yana çalışan birisi olarak biraz sağlık sektörü konusunda bilgim oldu'' görüşleri iletildi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesindeki heyecan ve dinamizmi tebrik eden Yıldız'ın, Türkiye'de son 10 yılda zaman zaman eleştirilen ya da tasvip edilen sağlıkta bir dönüşüm yaşandığını anımsattığı kaydedildi.

Bu değişimin sosyolojik yansımalarının, vatandaş odaklı mı, doktor odaklı mı olduğunu izlediğini, bu değişimin, hasta ile doktor ilişkisini, hoca ile eğitim ilişkilisini düzenlemeye çalıştığını kaydeden Yıldız'ın, rekabete dayalı özel sektörle beraber özel hastanecilik anlayışının da son derece ilerlediğini ve bu konunun yalnızca Türkiye açısından değil, bölge açısından da değerlendirildiği bir ortamda olunduğunu söylediği belirtildi.

Bakan Yıldız'ın, ''Bir sosyal devlet anlayışı var. Bütün hastalarımızın şu veya bu şekilde sosyal güvenliği var. Bunların her birisinin getirdiği yükler var. Ama aynı enerjide olduğu gibi verimlilik problemi, sağlık sektöründe de var'' görüşlerine yer verildi.

Cleveland Clinic'i gördüğünü ve işletmecilik anlayışını bizzat inceleme fırsatı bulduğunu belirten Yıldız'ın, ''Afiliye olmanın getireceği mutlaka artılar var. Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin istikbalini son derece açık görüyorum'' şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel'in de üniversitenin, yaklaşık 1,5 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve adında ''vakıf'' olan tek üniversite olduğunu belirttiği bildirildi.

Sadece sağlık alanında, tıp, eczacılık, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültesi bulunan ''tematik'' bir üniversite olduklarını belirten Yüksel'in, üniversiteye, Türkiye'nin en seçme hocalarını aldıklarını ifade ettiği belirtildi.

Hastanede, günde 5 bin hastaya baktıklarını ve hiçbir ücret almadıklarını ifade eden Yüksel'in, Türkiye'nin en modern hastanesini oluşturduklarını vurguladığı açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber