Sağlık Bakanlığı, 'hastaneye kabul edilmedi ambulansta can verdi' iddiasına cevap verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Muhammed Erşek'in ölümüne ilişkin, medyada yer alan "Oda yok diye hastaneye kabul edilmeyen çocuk ambulansta can verdi" haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı'ndan, medyada "Oda yok diye hastaneye kabul edilmeyen çocuk ambulansta can verdi" başlığıyla yer alan haberlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Erşek isimli çocuğun 23 Ocak 2012 saat 13.50 civarında İdil Devlet Hastanesi çocuk polikliniğine getirildiği, kendisine menenjit ön tanısı konulduğu ve yoğun bakım koşulları olan bir merkez için Şırnak 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak bilgilendirildiği kaydedildi. Şırnak Komuta Kontrol Merkezi yapılan çağrı üzerine harekete geçerek

çocuğun hastalığının özelliklerine uygun hastane arayışına başlandığı ve Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde yer hazırlandığı bildirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Çocuğumuzun Ankara'ya nakli için Hava Ambulans Birimimiz tarafından da uçak ambulans hazırlanarak yola çıkarılmıştır. Çocuğumuzu hayatta tutabilmek için hastanemize başvurduğu ilk andan itibaren gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılırken bir taraftan da yer ayarlanmaya çalışılmış bu arada hastanın kritik durumu da göz önünde bulundurularak ambulansla Diyarbakır'a ulaştırılmıştır. Bütün bu hazırlık ve çalışmalara rağmen Muhammed Erşek isimli yavrumuz maalesef Ankara'ya nakledilemeden hayatını kaybetmiştir.

Olay Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Kendisi de bir çocuk hekimi olan Sayın Bakanımız olayı duyar duymaz derhal Teftiş Kurulu Başkanlığı'na talimat vererek soruşturma başlatılması talimatını vermişlerdir. Bu talimatla konuyu araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber