Kar TEM'i kapattı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Ocak 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğuk ve yağışlı hava, İstanbul'da etkisini etkisini sürdürüyor. Yağış nedeniyle TEM yolu, Avcılar gişelerinden itibaren trafiğe kapandı.

Sibirya ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, kentte etkisini sürdürüyor.

Yağış nedeniyle TEM otoyolu Avcılar gişelerinden itibaren Edirne istikametinde ulaşıma kapatıldı.

Kar yağışı salı ve çarşamba günleri de aralıklarla etkisini gösterecek. İstanbul Boğazı ve kentin kuzey kesimlerinde kar yağışı etkisini daha fazla gösteriyor.

İstanbul'da hava sıcaklıkları kar yağışının etkisiyle 3 ve 5 derece azalırken, kuvvetli rüzgarla don ve buzlanma bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte, İstanbul'un yanı sıra Marmara Bölgesi'nin bazı bölgelerinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün için en düşük sıcaklığın eksi 1 derece, en yüksek sıcaklığın 2 derece, salı günü en düşük eksi 2, en yüksek 1, çarşamba günü de en düşük eksi 1 ve en yüksek 1 derece hava sıcaklığı bekleniyor.

Perşembe gününden itibarende İstanbul'da parçalı bulutlu hava etkili olacak. Kar yağışı perşembe günü sıcaklıkların artmasıyla etkisini yitirecek.

?KIRMIZI ALARM'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışı nedeniyle ''sarı'' alarmdan ''kırmızı'' alarma geçti. Ekipler, sabaha kadar tuzlama çalışmaları yaptı.

YOLLARA 10 GÜNDE 18 BİN TON TUZ

Ekipler, dün gece 3 bin 772 ton tuz, 73 ton solüsyon kullandı. Kar yağışının başladığı 19 Ocak'tan bugüne toplam 18 bin 932 ton tuz, 442 ton solüsyon kullanıldı.

Karla mücadele ekipleri 9 bölgede 2 bin 406 personel, 870 araç ile gece ve gündüz buzlanmaya karşı çalışmalarını 24 saat esasına göre devam ediyor.

Ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) sayesinden buzlanma olan yollara müdahale ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının başlattığı ''evsizlere barınma'' çalışmaları, Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde bulunan Metin Oktay Spor Salonu'nda devam ediyor. Bugün itibariyle 368 vatandaşın her türlü imkanı sağlanarak misafir ediliyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yapılan ölçümlerde, kar kalınlığı Arnavutköy, Sarıyer, Sancaktepe, Çekmeköy ve Çamlıca'da 10, Beylikdüzü, Avcılar, İkitelli'de 6, Beşiktaş, Bakırköy, Bostancı, Ümraniye ve Çatalca'da 5, Riva, Beykoz'un köyleri, Sarıyer Zekeriyaköy'de 20, Kağıthane ve Maslak çevresinde ise 8 santimetre olarak tespit edildi.

THY'NİN 190 SEFERİ İPTAL

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılması gereken 54 dış hat, yurt içinde ise 41 iç hat seferini karşılıklı olarak iptal etti. Karşılıklı seferler dikkate alındığında THY dış hatlarda 108, iç hat seferi de ise 82 seferini iptal etmiş oldu.

Yolcular, ?444 0 849? numaralı çağrı merkezinden seferleri kontrol edebilirler.

Ayrıca mobil cihazlardan uçuşlarla ilgili bilgilere ''mobil.thy.com'' adresinden de erişilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber