MEB personelinin İŞKUR'da daire başkanlıklarına atanması Meclis gündeminde..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2012 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İŞKUR atamaları meclis gündeminde

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Anayasaya aykırı olduğunu savunduğu İŞKUR atamalarını Meclis gündemine taşıdı.

"İş ve Meslek Danışmanlığı Dairesi Başkanlığına Milli Eğitim Bakanlığında Şube Müdürü olarak görev yapan bir sendika yöneticisinin atandığı doğru mudur? Bu atama hangi kriterlere göre yapılmıştır?

İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısının atandığı doğru mudur? Bu atama hangi kriterlere göre yapılmıştır?

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Çorum eski Bağ-Kur İl Müdürü atandığı doğru mudur? Bu atama hangi kriterlere göre yapılmıştır?

İşgücü Piyasası ve İstatistik Dairesi Başkanlığına Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak çalışırken Kurumda Eğitim Uzmanı olarak göreve başlatılan bir memurun atandığı doğru mudur? Bu atama hangi kriterlere göre yapılmıştır?

Kurumda yıllarca emek vermiş, kadro olmaması nedeniyle ataması yapılamamış, gerekli eğitim, liyakat ve tecrübeye sahip yüzlerce personel bulunurken kurum dışından yapılan bu atamaların sebebi nedir? Bu uygulamaların çalışma barışını tehdit ettiğini düşünüyor musunuz?

Usulsüz yapılan atamalara ilişkin davalar açıldığı ve atamaların bu davalar sonucunda iptal edildiği durumlarda mahkeme kararıyla görevden alınan ve eski görevlerine gönderilen kişilerin yargı kararını etkisiz hale getirmek için hülle yoluyla kısa süreliğine başka kurumlara atandığı ve sonrasında üst düzey kadrolarla Kuruma dönüşleri sağlandığı doğru mudur?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber