Kuvvetli rüzgar Hükümet Konağı'nın çatısını uçurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2012 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Ortaca ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi.

Muğla'da saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle Ortaca Hükümet Konağı'nın çatısı uçtu. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle çok sayıda iş yerinin tabelaları yerinden sökülürken, Terzialiler Mahallesi'nde bir bahçe duvarı devrildi. Duvarın üzerine devrildiği 48 RN 501 plakalı araçta, hasar meydana geldi. İlçede ayrıca bazı seralar ve narenciye bahçelerinde de tahribat oluştuğu bildirildi.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, seraları zarar gören üreticileri ziyaret ederek bilgi aldı. Çöllü, şunları söyledi:

''Yaptığımız incelemeler ve bize ulaşan bilgilere göre, yaklaşık 15 seramızda naylon yırtılması ve demirlerin bükülmesi gibi zararlar var. Bundan dolayı yeni gelişen fideler zarar gördü. Bu çiftçimizin bir yıllık emeğinin boşa gitmesi demek. Toplama vurduğunuzda çok fazla zarar var diyemeyiz ama yine de maddi kayıplar yaşandı. Bunun yanı sıra narenciye bahçelerinde zararlar oldu, portakal ağaçlarındaki meyveler fırtınadan dolayı döküldü. Narenciye üreticisi büyük zarar gördü.'' Kuvvetli rüzgar ve soğuk havanın bir süre daha devam edeceği bilgisini aldıklarını belirten Çöllü, üreticileri don olayına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bu arada, seralarda soba yakarak dona karşı önlem alan üreticilerin geceleri nöbet tutmaya başladığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber