Emniyet'in 2012 politikası 'Özgürlük İçin Güvenlik'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü 2012 Yılı Performans Programı'nda, etkin bir güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla 'Özgürlük İçin Güvenlik' yaklaşımı temel politika olarak benimsendi.

Teşkilatın, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, bireylerin anayasal temel hak ve özgürlüklerini huzur ve güven içerisinde kullanmalarını temin edecek bir ortam oluşturmak için özveriyle yapmakta olduğu hizmetleri, bundan sonra da kalkınma planları, orta vadeli program ve hükümet programları doğrultusunda yapmaya devam edeceği bildirildi.

Bu doğrultuda; bireyi merkeze alan, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi koruyan, toplum destekli asayiş hizmeti sunulmasına devam edilecek ve bu uygulama yaygınlaştırılacak. Terörle mücadeleye etkili bir şekilde devam edecek olan emniyet; uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla etkin mücadele edecek, bilişim suçları ile mücadele kapasitesini güçlendirecek, yasa dışı göç ve insan ticaretiyle etkin mücadele edecek, organize ve mali suçlar ile etkin mücadele edecek, delilden sanığa ulaşılması prensibi çerçevesinde kriminal altyapı güçlendirecek, trafik güvenliği için yapılmakta olan çalışmalar aynı kararlılıkla sürdürecek, mobese uygulamalarına etkili bir şekilde devam edilecek, AB müktesebatına uyum çerçevesinde başlatılan çalışmalar sürdürülecek, sınır aşan suçlarla mücadele için diğer ülke polisleri ile işbirliği artırılacak, uluslararası barış misyonlarında daha üst pozisyonlarda Türk Polisi olarak var olmaya devam edilecek, 2012 Emniyet Teşkilatı Hizmet Binalarını İyileştirme ve Geliştirme Yılı kapsamında güvenlik hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini esas alan Türk Emniyet Teşkilatı, halka hizmet sunduğu binalarının iyileştirme ve yeniden yapılanma faaliyetlerini yürütecek.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2012 Yılı Performans Programı için bir değerlendirme yaparak, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında kamu yönetimi anlayışının değişmekte olduğunu ve kendini sürekli yenilemekte olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda hükümetin ülkenin refah düzeyinin artırılmasını, daha etkili ve verimli çalışan bir kamu yönetiminin oluşturulmasını temel alan bir politika belirlediğine dikkat çeken Şahin, "Temel kamu hizmetlerinden birisi olan güvenlik hizmetlerinde de gerek nicelik gerekse nitelik olarak önemli değişimler yaşanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü 2012 yılı Performans Programı'nda etkin bir güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla 'Özgürlük İçin Güvenlik' yaklaşımı temel politika olarak benimsenmiştir. Hukuk devletine bağlı, temel hak ve özgürlüklerini koruyan, insan onuruna saygılı, çağın gerektirdiği imkanlara sahip ve ileri teknolojiyi başarıyla kullanabilen bir teşkilat olmayı temel prensip kabul eden Emniyet Teşkilatı, bu yoldaki kararlılık ve istikrarını 2012 yılında da sürdürecektir." dedi.

Bakan Şahin, 2012 Yılı Performans Programı'nda da suç önleme ve aydınlatma oranlarının artırılması, güvenlik hizmetinin evrensel standartlarda sunulması, insan kaynaklarının niteliklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi. Şahin, trafik hizmetlerinde can ve mal kaybını önlemeye yönelik uygulamaların yaygınlaştırılarak toplumsal bilincin geliştirilmesi proje ve faaliyetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber