Soğuk hava balık fiyatlarını yükseltti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2012 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kar yağışı ve aşırı soğuklar , İstanbul'da balık fiyatlarını arttırdı.

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava balık fiyatlarındaki zamları da beraberinde getirdi. İstanbul Su Ürünleri Hali'nde ve Kumkapı Balık Pazarı'nda fiyatlarda geçtiğimiz günlere oranla yüzde 50'ye varan artışlar oldu. Soğuk hava nedeniyle balıkçıların büyük bölümü denize açılamazken, açılanlar da birçok balık çeşidinin denizin altına doğru kaçması nedeniyle eli boş döndü. Balıkçıların eli boş dönmesi ise özellikle bazı balık fiyatlarında artışı da beraberinde getirdi. En çok ilgi gören

balıklardan olan çinekop, kalkan, tekir, mezgit ve lüferde fiyatlar iki katına çıktı. Özellikle kalkan balığının fiyatı 80 liradan 120 liraya kadar çıkarken, onu çinekop izledi. Çinekopun tezgahlardaki fiyatı ise boyutuna göre 15-30 lira arasında değişiyor.

Kumkapı Balık Pazarı'nda bazı balıkçılar, balık fiyatlarındaki yükselişte soğuk havanın yanı sıra kar yağışının da etkisi olduğunu belirtirken, bazıları ise balık fiyatlarının soğuk havaya rağmen normal olduğunu ancak hava şartları nedeniyle vatandaşların alışverişe çıkmadığını, bundan dolayı da müşteri sıkıntısı çektiklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber