Arınç: Özel sektör iletişim mezunlarına mesafeli davranıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özel sektörün iletişim fakültesi mezunlarına sahip çıkmamasından yakındı. İletişim fakültesi mezunlarının iş bulma sıkıntısı çektiğine dikkat çeken Bakan Arınç, "Özel sektör, iletişim mezunlarına sıcak bakmıyor. Onlar için karlılık esas. Çok daha ucuza çalıştırabilecekleri, piyasadan gazetecilerle bu işi yürütmeye çalışıyor." dedi.Bülent Arınç, Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Yeni Medya Düzeni Haklar ve Sorumluluklar Toplantısı'nın açılışına katıldı. Arınç, 2 gün sürecek toplantıda YÖK'ün yeni iletişim fakültelerinin açılmasına izin verip vermeyeceği, iletişim fakültelerinin sürelerinin ne olması gerektiği gibi konuların ele alınacağını dile getirdi.

İletişim fakültesi mezunlarının istihdamı konusunda sıkıntıların yaşandığına dikkat çeken Arınç, şöyle konuştu: "İletişim fakültesi mezunlarının TRT'de, Anadolu Ajansı'nda iş bulması, diyelim ki Basın Yayın'da enformasyon uzmanı olmasıyla mı meseleleri çözeceğiz? Unutmayın özel sektör, iletişim mezunlarına sıcak bakmıyor. Onlar için karlılık esas. Çok daha ucuza çalıştırabilecekler, piyasadan gazetecilerle bu işi yürütmeye çalışıyorlar. Halbuki iletişim fakültesi mezunlarını, gazetelerinde, dergilerinde, televizyonlarında, merkez komuta kademesinde en azından yönetici olarak çalıştırabilseler, ben inanıyorum ki pek çok gencimizin rahatlıkla iş bulması ve o enerjilerini, birikimlerini, piyasaya takdim etmesi mümkün olabilecek."

"İLETİŞİM MEZUNLARI TERCİH EDİLMİYOR"

İletişim fakültesi mezunlarının iş bulma anlamında yaşadığı sıkıntıyı çözmek için tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Arınç, ancak bir dönem gıda ve orman mühendisleri ile veteriner için alınan istihdam tedbirlerinin derde derman olmadığını da vurguladı.

Arınç, şunları kaydetti: "Bir ara gıda mühendisleri için, 'şu kadardan fazla işçi çalıştıran iş yerlerinde mecburi tutalım' dediler. Orman mühendisleri için veterinerler için aynı yöntemler denendi. Ama bunlar maalesef derde derman olacak şeyler de değil. Dolayısıyla bugünkü çalışmalarımızda, kendi adımıza medyanın hem haklar hem de sorumlulukları varsa, bu hak ve sorumlulukların sektör olarak ne olduğunu tüm hatlarıyla ortaya koymalıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber