Bakan Yıldız: Doğalgaz ile alakalı sıkıntı görmüyorum/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2012 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, doğalgazla ilgili sıkıntı olmadığını söyledi.

Son 42 yılın en soğuk kışı yaşanıyor. Isınmak için kullanılan enerjide yüzde 50'lere varan artışlar gözleniyor. Peki zaman zaman Türkiye'ye verilen doğalgaz miktarındaki azalma sorun oluşturabilir mi ? Bu sorunun cevabı Enerji ve Tabi Kaynaklar Taner Yıldız'dan geldi. Türkiye son yılların en çetin kışıyla karşı karşıya. Isınmak için harcanan enerji tüketiminde büyük artışlar yaşanıyor.

Yıldız, "Çok ciddi kış şartları var. Doğalgaz miktarlarında bize zaman zaman azalan miktarlar ve gelişler görüyoruz. Dün Ukrayna bakanı ile görüştüm. Bunların tedariki yine sağlanıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Doğalgazla alakalı olarak sıkıntı öngörmüyorum" dedi.

Yıldız, İran'ın doğalgaz fiyatlarında indirime gitmeme kararını da değerlendirdi. Taner Yıldız, "Uluslararası hakem heyetinin vereceği karara saygılıyız. Doğalgaz fiyatları uluslararası arenada yer alan ve geçerli olan bu piyasaca oluşturulan fiyatlardır. Ülkemin ve vatandaşlarımın hakkını ulusal arenada ve uluslararası arenada korumak durumundayım. İnanıyoruz ki, şu anda ülkemize bütün diğer ülkelerden daha yüksük fiyatla giren doğalgazın uygun ve makul bir şekilde girmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber