Bakan Eroğlu: Hayvanlara eziyet edenlere ağır cezalar geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanlara eziyet edenlere daha ağır cezai müeyyidelerin getirileceğini söyledi.

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki temasları sırasında başbakanın talimatı üzerine hayvan hakları konusundaki çalışmaların ve mevzuatların yeninden düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Eroğlu, ?Hayvanlara eziyet edilmemesi bakım korunması konusunda Başbakanımız talimat verdi. Mevcut mevzuatın yeniden gözden geçirilmesi, eziyet edenlere cezaların daha da ağırlaştırılması hususunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Bizde Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, belediyelerimiz ve milletvekillerimizden gurup başkan vekillerimizle birlikte böyle bir çalışma başlattık.? dedi.

Ormanlarda hayvan barınakları verilmesi konusunda kanuni düzenlemeler yapıldığını küpe ve kısırlaştırma için ödenek gönderdiklerini ifade eden Eroğlu, bu konuda daha ağır cezai müeyyideler geleceğini anlattı.

Veysel Eroğlu, bu konuda bir komisyon oluşturulacağını belirterek, ?Hayvan hakları derneklerinin hayvanlara eziyet edenlere verilecek olan cezaların, para cezasından ve Kabahatler Kanunu dışında Türk Ceza Kanunu (TCK)'na göre cezalandırılması talepleri var. Bunları ele alacağız. Bunun dışında yaban hayatını koruma adına geyiklerden, diğer hayvanların beslenmesine kadar bütün yaban hayatını korunmasını sağlayacağız. Yemleme çalışmaların devam ettiriyoruz. Bu yıl ocak ayı itibariyle 35 ton saman, balya ve benzeri yem bırakıldı. Belediyelere de 2 milyon liralık destek gönderdik.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber