Ankara'ya yeni terminal seneye hizmette

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2012 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni Ankara otobüs terminalinin gelecek yıl hizmete gireceği bildirildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni Ankara otobüs terminalinin gelecek yıl hizmete gireceğini bildirdi.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, AK Parti Mamak 4. Olağan İlçe Kongresi'nde, Mamak'ta sürdürülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi verdi.

Melih Gökçek, son 3 yılda Mamak'a yapılan toplam yatırımın 500 milyon lira olduğunu, Mamak'ta toplam 18 bin metrekarelik 4 park yapıldığını, 12 bin 608 ağaç dikildiğini, 69 kamu kuruluşu, cami ve okul bahçesinin çevre düzenlemelerinin ücretsiz yapıldığını belirtti.

Eski Mamak çöplüğünün olduğu alanın da Golf Kulübü ve Tenis Kulübü'ne verilmek suretiyle 2 yılda Ankara'nın en güzel ve en yeşil alanı haline getirilmesinin hedeflendiğini belirten Gökçek, ''Mamak'ta çöplük sorunu çözüldükten sonra dikkat ediyorsanız etrafında mükemmel bir yapılaşma başladı. Özellikle İKEA ve NATA VEGA'nın gelmesiyle büyük bir hayat ortaya çıktı'' dedi.

Ankara'da yeni yapılacak terminalin, eski çöplüğün karşı tarafındaki 115 bin metrekare alanda bulunan ve eskiden doğu terminali diye adlandırılan yere taşınacağını bildiren Gökçek, Ankara Otobüs Terminali'nin gelecek yılın ortalarından itibaren hizmete gireceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber