Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenin adı okulda yaşayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden Ordulu Türkçe öğretmeni Okay Yaşar'ın (30) adı Mardin Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verildi.

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Van'da meydana gelen deprem sonrası hayatını kaybeden öğretmenlerin Türkiye genelinde bulunan ve Milli Piyango tarafından yaptırılan okullara isimleri verilerek yaşatılacak. Uygulama kapsamında Mardin Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne yeni okul tabelasının asılması için düzenlenen törene Valivekili Selim Palamut, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Okay Yaşar'ın ailesi ve öğretmenler katıldı. Van'da hayatını kaybeden öğretmenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören, genç öğretmenin öz geçmişi ve slaytının gösterilmesi ile başladı.

Depremde hayatını kaybeden Okay Yaşar'ın annesi Asiye Yaşar, (56), yaptığı açıklamada, oğlunun isminin yaşayacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Oğlunun isminin Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verilmesinin kendilerini onurlandırdığını ifade eden Yaşar, şöyle konuştu: "Oğlumun isminin bir okula verilmesi üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletti. Böyle bir uygulamanın olması çok sevindirici. Hiç olmazsa adının yaşayacağını bilmek bizi mutlu ediyor. Yavrumu çiçeği burnunda kaybettik. Oğlum, 4 yıldır Van'da görev yapıyordu. Depremde, yavrumla birlikte 77 kadrolu öğretmen hayatını kaybetti. Tesellimiz artık isminin verildiği okul olacak. Acımız, üzüntümüz büyük ama adının yaşaması bizi çok mutlu etti."

Okay Yaşar'ın ağabeyi Eray Yaşar da kardeşinin depremden önce lif kanserine yakalandığını, kanseri yendikten 4 ay sonra ise depremden sağ kurtulduğunu, ancak yoldan geçerken başına isabet eden bir beton parçası sonucunda hayatını kaybettiğini anlattı. Yaşar, kardeşinin yardımsever kimliğinin yanında ince ruhlu sanat ruhuna da sahip olduğunu ifade etti.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı çerçevesinde Van'da hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin Milli Piyango Okullarına verildiğini bildirdi.

Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın isim değişikliği için protokol düzenlendiğini aktaran Eser, şunları söyledi: "Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, isimleri 'Milli Piyango' olan okul adlarının Van'da hayatını kaybeden öğretmenlere verilmesi konusunda anlaştı. Bu kapsamda biz de Van'da hayatını kaybeden Çağlar'ın ismini Milli Piyango Anadolu Lisesi'ne verdik. Okulun tabelalarını da değiştirdik."

Okul konferans salonunda yapılan tören boyunca Okay Yaşar'ın annesi gözyaşı döktü. Tören sonunda Yaşar'ın ailesine yağlı boyadan yapılan birer porteleri hediye edildi. Okay Yaşar'ın ailesi ve protokol üyeleri daha sonra okul girişinde tabelasının değişimi kurdelesini kesti.

"BU OKULDA YETİŞEN HERKES ONLARIN EVLADIDIR"

Vali Vekili Selim Palamut ise "İnşallah bu okuldan Okay Yaşar gibi memleket sevdalısı nice gençlerimiz yetişir. Yaşar ailesinin belki bir tanesi evladı hakkın rahmetine kavuştu, ama buradaki bütün öğrencilerimiz kendilerinin evladı oldu, bunu bilsinler istiyorum." dedi.

Okay Yaşar 1986'da Ordu'da doğdu. İlköğrenim ve ortaöğretimi Ordu'da tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. 2010 yılında Van Muradiye'de sözleşmeli öğretmen olarak göreve başladı. 2010'da Van Erciş Kızılören İlköğretim Okulu'na kadrolu öğretmen olarak atandı. 23 Ekim 2011'deki Van depreminde yoldan geçerken başına düşen beton parçaları nedeniyle hayatını kaybetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber