Sırrı Sakık'ı tehdit eden öğretmen gözaltına alındı

Haber Giriş : 07 Şubat 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BDP Milletvekili Sırrı Sakık'a 'Katasamo Gençleri' adına tehdit mektubu gönderdiği iddiasıyla gözaltına alınan bir kadın öğretmen adliyeye sevk edildi

BDP'li Milletvekili Sırrı Sakık, kendisine Samsun'dan 'Katasamo Gençleri' imzalı bir tehdit mektubu gönderildiğini açıklamış ve mektupta yer alan 'Aziz vatanımızın satılmış, nankör vatan hainine' diye başlayan ve "Dikkat et seni uyarıyoruz. Bu, bir uyarı mektubudur. Seni çok yakından izliyoruz. Bedelini sen düşün." şeklindeki ifadeleri gündeme getirmişti. 5 Ocak'ta Samsun'dan postalanan söz konusu mektubun 'gönderen' bölümünde el yazısıyla 'Katasamo' yazdığı belirtilmişti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 'Katasamo Gençleri' adıyla Sırrı Sakık'a tehdit mektubu gönderdiği iddia edilen sanat öğretmeni Müjgan K.'nın dün akşam gözaltına alındığı açıklandı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde sorgulaması tamamlanan öğretmen Müjgan K., 'milletvekilini tehdit' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

TEHDİT MEKTUBU GÖNDEREN ÖĞRETMEN SERBEST BIRAKILDI

Samsun'da postaya verdiği ve kendini "KATASAMO Gençleri" olarak adlandırılan tehdit mektuplarını BDP Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile çeşitli yazar, rektör ve savcılara gönderdiği iddia edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "KATASAMO Gençleri" adı altında BDP Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in de aralarında bulunduğu, yazar, savcı ve rektörlere tehdit ve hakaret içeren mektubunun Samsun'dan gönderildiği iddiasıyla öğretmen M.K.'yi (57) gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen M.K.,çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber