Tablet, kitapları rafa kaldırdı/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Şubat 2012 08:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bağcılar'daki pilot okulda 9'uncu sınıf öğrencileri ellerinde tabletleriyle okula geliyor, derslerini akıllı tahta yardımıyla yapıyor. Kitap taşıma derdi yok, görsel öğrenme şansı çok. Öğretmenler de memnun

SİBEL KAHRAMAN İstanbul

İstanbul Bağcılar'daki Dr. Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'ndeyiz. Okulun 9'ncu sınıf öğrencileri bugünlerde farklı bir heyecan yaşıyor. Sınıflarında tebeşir, kara tahta yok. Çantalar evde bırakılmış, kitaplar raflara kalkmış. Öğrenciler, artık ellerinde tabletleriyle okula gidiyor, derslerini akıllı tahta yardımıyla teknolojik bir ortamda yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci yarı yılda başlattığı Fatih Projesi'nin pilot uygulamasında yer alan Bağcılar Kemal Naci Ekşi Anadolu Lisesi'nin 9'uncu sınıflarında öğrenim gören 120 öğrenciye tabletleri dağıtıldı. Öğrencilerin tabletlerinin içinde tüm derslerinin kitapları bulunuyor.

Öğretmenler akıllı tahtada dersi anlatırken, öğrenciler de tabletlerinden konuyu takip ediyor. Hepsi memnun. Kitap taşıma derdi yok, görsel öğrenme şansı çok. 9'uncu sınıf öğrencisi Hakan Kayaol'un sözleriyle, ?Elektrikler kesildi ders çalışamadım? mazereti de geçmişte kalmış. Çünkü tabletinin şarjını hep dolu tutuyormuş.

Projes eğitmenlerinden Erhan Akkuş ile Adnan Hakan Erçetin, sorunlara müdahale etmek için her gün okuldalar.

Tüm dersler var

Tabletlerin içinde tüm derslerin kitapları bulunduğunu belirten Erçetin şunları söyledi: ?Ders kitapları, Z- Kitap (Zenginleştirilmiş elektronik kitap) olarak yüklü. Tabletlere yazı yazılabiliyor. Öğrenciler tabletlerinden ödevlerini yapabiliyor. Öğrenciler aynı zamanda video da izleyebiliyor. Dersi görsel içerikleriyle işliyor. Zengin bir kütüphaneye ulaşım imkanları bulunuyor? dedi.

Okul Müdürü Fikri Evrem, ?Öğretmenlerimiz zamandan kazanıyor. 4 derste anlatılabilecek bir konu bir derste anlatılabiliyor? dedi. Öğrenci ve öğretmenler tabletli eğitim konusunda şunları söyledi:

İrem Pinaz (Öğrenci): ?Tahtaya kalkmak benim için sıkıntıydı. Şimdi tahtaya kalkmayı da seviyorum.?

Canan Özdemir (Öğrenci): ?Evde tabletle zevkle ders çalışıyorum.?

Emre Şenol Güven (Öğrenci): ?Kitaplar tablette. Açıyoruz ve zevkli bir şekilde çalışıyoruz.?

Dilek Sağlamaz (Öğrenci): ?Her ders için ayrı bir kitap külfetinden kurtulduk. Çoğu zaman 1-2 kitabımı evde unutabiliyordum. Artık böyle bir derdim de kalmadı. Tabletimi alıp çıkıyorum.?

Hasan Kaya (Müdür Yardımcısı, Tarih Öğretmeni): ?Çağdaş bir sistem. Kitap taşımıyorlar, derslere daha hevesli olarak katılıyorlar.?

Mehmet Salih Özdemir (Edebiyat Öğretmeni): ?Görsellik ön plana çıkıyor. Böylece öğrencilerimiz konuyu çok daha rahat anlıyor. Teknolojiye ayak uydurarak ders çalışıyorlar. Bilgi daha kolay alınıyor ve ezberden uzaklaşılıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber