Artık bakan değil memuru ekranda

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Şubat 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanı Mehdi Eker, bundan böyle gıdada yaşanan herhangi bir tartışmadan sonra kameralar karşısına geçip tartışmalı ürünleri denemek zorunda kalmayacak. Şimdi vatandaş, bakanlık personelinin rol aldığı reklamlarla aydınlatılacak

AYKUT TÜREL

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kamuoyunda bazı gıda maddelerine ilişkin yaşanan tartışmalara son noktayı bakanlık memurlarının oynadığı reklam filmi ile koyacak. Geçtiğimiz günlerde süt üzerinden yaşanan tartışmalar üzerine Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de süt üretiminde ve satışında sorun olmadığını anlatmak için kameralar önünde süt içmişti. Bundan sonra her hangi bir gıda maddesi üzerinde tartışma yaşandığında, vatandaşı ikna için bakan kameralar önünde gıda maddesini yemek ya da içmek zorunda kalmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gıda güvenliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan ilk kamu spotu, televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı.

5 KAMU SPOTU HAZIR

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayımlanan 102 yönetmelikle, üretimden tüketime gıda güvenliği kapsamında başlayan yeni dönemi vatandaşlara anlatmak ve 'Alo 174 gıda hattı'nı tanıtmak amacıyla toplam 5 kamu spotu hazırlandı. Yayınlanan ilk kamu spotu güvenilir gıda hakkında vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefliyor. Televizyon kanallarında prime-time yayınlanan ve hikayesi animasyonla desteklenen ilk kamu spotunun senaryosundan yönetilmesine, çiziminden seslendirilmesine ve oyuncularına kadar tüm aşamalarında Bakanlık personeli görev aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber