Engelli eğitim kurumu yöneticileri, rotasyondan muaf tutulmalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 22. Maddesi kapsamında eğitim kurumlarında görevli yöneticiler zorunlu yer değişikliğine tabi tutulmakta ve engelli yöneticilerde bu kapsamda değerlendirilmektedir. Zor bir hayat süren engelli yöneticilerimiz, görev aldıkları kurumları gidiş, geliş ve en insani ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabileceği yerlerden seçmektedir. Engelli yöneticilerimizi görevlerini ifa etmekte zorlanacağı bir yere göndermek hakkaniyetle bağdaşmamakta olduğunu ve zorunlu yer değiştirme kapsamından çıkarılması talebinde bulunan Türk Eğitim-Sen'e Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 05/01/2012 tarihli, 740 sayılı ve ?Engelli yöneticiler? konulu yazıları ile ?Bakanlığımıza bağlı eğilim kurumlarında engelli olan yöneticilerin zorunlu yer değiştirme suretiyle atamalar kapsamından çıkartılmasına ilişkin ilgi yazınız incelenmiştir.

İlgi yazınızda belirtilen hususlarla ilgili olarak yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmesi mümkün olacaktır. ? açıklamasında bulundu.

Anayasamızın ?Kanun önünde eşitlik? başlıklı 10. maddesi, 3. fıkrasında, ?Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.? Şeklinde yer alan hükümler nedeniyle engelli yöneticiler rotasyondan muaf tutulabileceği gibi engelli memurların, öğretmenlerin yer değiştirme ve zorunlu hizmet vb gibi işlemlerinde de kolaylıklar sağlanabilir.

Engelli memurlar ve Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler Anayasa'da yer alan bu hükmün yasalara ve yönetmeliklere tam olarak aktarılmamasından dolayı kendilerine tanınan bu Anayasal hakkı kullanmamaktadırlar.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber