Türkiye'nin ilk özgün yarış otomobilinden 75 adet üretildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2012 18:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türkiye'nin ilk özgün yarış otomobili Volkicar, geçtiğimiz sene gerçekleşen tanıtımının ardından bir sene gibi kısa zaman içinde 75 adet üretim rakamına ulaştı.İlk taslaklarından üretim aşamasına kadar yaklaşık iki yıllık bir çalışmayla Volkan Işık tarafından geliştirilen ilk Türk yarış otomobili Volkicar, bir sene içinde 75 adet üretildi. Gün ışığına çıktığı ilk günden itibaren motorsporlarında bir marka çıkarmayı kendine amaç edinen Volkicar, Türkiye'nin ilk özgün motorsporları şampiyonası V1 Challenge ile de adından sıkça söz ettirmişti.

Volkicar'ın üretimi, V1 Challenge için kullanılan ilk 29 adedin ardından her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz Mart ayındaki tanıtımından kısa bir zaman sonra uluslararası bir marka olmayı hedefleyen Volkicar, 2012'nin ilk iki ayı ile itibariyle Türkmenistan'a 13, Moldova'ya ise 12 adet araç ihraç etti.

İlk sezonu tamamlanan V1 Challenge ise yerini V2 Challenge'a bıraktı. Bölgesel yarışların düzenlendiği V2 Challenge'ın başlamasıyla Volkicar, yurt dışı yanı sıra yurt içinde de artan bir ivmeyle talep görüyor. İlk olarak İzmir Ülkü Yarış Pisti'ne yapılan 11 adet Volkicar satışı sonrasında Adapazarı'nda yapılması planlanan pist için de 10 tane alınan sipariş tamamlandı.

Yapımı, atölye mantığında, iki günde bir tane tamamlanan Volkicar'ın üretilen 75 tanesine V1 Challenge organizasyonu ile birlikte şu ana kadar 1.500 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleşti. Motoru dışında tamamı yerli üretim olan Volkicar için 60'ın üzerinde yan sanayi şirketi 400 adetten fazla parça üretiyor. Bu rakamlar göz önüne alındığında, bugüne kadar üretilen 75 adet Volkicar ile yerli yan sanayi üreticisi için 1 milyon 50 bin dolarlık fayda sağlanmış oldu.

İLK İHRACAT MOLDOVA'YA

"Yerli otomobil" projesinin gündemden düşmediği son bir yıl içinde 75 tane Volkicar üreterek, hedeflerinin ciddiyetine dikkat çeken Volkan Işık, "Konsept bir araç olmasına karşın Türkiye'nin bir beklentisi olduğunu bildiğimiz bir konuda emin adımlarla yol alıyoruz. Sadece otomobil üretmekle kalmayıp Volkicar ile birlikte bu güne kadar ilk kez Türkiye'den doğup yurt dışına satılan V1 Challenge markasını Moldova'ya ihraç ederek çalışmalarımızı uluslararası platforma da taşımayı başardık." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber