İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Kar yağışı sabah saatlerinde işlerine gitmek isteyen vatanadaşları zor durumda bıraktı.

Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul'da birkaç günlük aradan sonra hava sıcaklığı yeniden düştü. Hafta sonunu bahar havasında geçiren İstanbul'da gece yarısından itibaren kar yağışı tekrar başladı. Sabah saatlerinde etkisini daha da arttıran kar yağışı, işlerine giden vatandaşları zor durumda bıraktı. Vatandaşlar yoğun kar yağışı nedeniyle yürümekte zorlandı. Belediye ekipleri vatandaşların yoğun olarak kullandığı metrobüs durağına çıkan merdivenlerde tuzlama çalışması yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme araçları trafikte aksama yaşanmaması için şehrin önemli noktalarında hazır bekletildi.

Öte yandan kar yağışının gün içinde etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

İstanbul yeniden kara teslim

İstanbul'a Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde kar kalındığı 12-15 santimetre, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10 santimetre, şehir merkezinde ise 1-4 santimetreye kadar ulaştı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre rüzgarın aralıklarla fırtına seviyesine esmesi bekleniyor. Kar yağışının perşembe öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtiyor. Vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor. Dün 15.00'dan itibaren alarma geçen AKOM gece boyunca karla mücadele çalışmaları yürüttü. Ekipler gece boyunca küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. AKOM'dan alınan bilgiye göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar bin 486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaş misafir ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber