Tutukluyu tuvalet temizlemeye zorlayan İnfaz ve Koruma Memuru'na geçici uzaklaştırma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Terör örgütü KCK soruşturmasında tutuklanan Vatan Gazetesi muhabiri, kendisine tuvalet temizlettirilmeye çalışıldığı iddiasıyla ilgili Adalet Bakanlığı müfettişlerine ifade verdi. Muhabir Çağdaş Ulus'a tuvalet temizletmeye çalıştığı öne sürülen gardiyanın ise geçici bir süre görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Vatan muhabiri Çağdaş Ulus'un avukatı Hüseyin Ersöz, söz konusu iddia ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı müfettişi tarafından müvekkilinin ifadesine başvurulduğunu söyledi. Ersöz, Maltepe Cezaevi'nde ceza infaz memurlarının kullandığı tuvaleti temizletmek isteyen memurun, idari soruşturmayı yürüten müfettiş tarafından kamera kayıtlarından tespit edildiğini kaydetti.

Gardiyanın geçici bir süre görevden uzaklaştırıldığını belirten Ersöz, "Uzaklaştırma cezası alan memur verdiği ifadesinde Ulus'u iş atölyesinde çalışan mahkumlardan biri sandığını söylemiş. Oysa ki avukat görüşü sonrasında Çağdaş Ulus'u koğuşuna götürmek üzere teslim aldığında hangi koğuşta kaldığını özellikle sormuş ve siyasi tutukluların kaldığı B-9/Alt koğuşunda kaldığı cevabını aldıktan sonra müvekkili kolundan tutarak tuvaletin kapısından sokmuştur. Bu husus kamera kayıtlarından açıkça anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Müvekkili ile bir başka tutuklunun hastaneye götürülüp getirildiği sırada jandarma tarafından da kötü muameleye maruz kaldığını belirten Ersöz, konunun müvekkilinin ifadesini alan müfettişe aktarıldığını ve tutanak tutulduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber