İstanbul'da kar yağışı Perşembeye kadar devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışının, 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kente Balkanlar üzerinden dün akşam saatlerinde gelen soğuk hava önce karla karışık yağmura ardından da kara dönüştü. Kar yağışı gece boyu Büyükçekmece, Arnavutköy, Beykoz, Sarıyer ve Kartal'ın yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Kar kalınlığı, Kartal ve Beykoz'un yükseklerinde 12-15, Sarıyer, Arnavutköy ve Büyükçekmece'nin yükseklerinde 7-10, şehir merkezinde ise 1-4 santimetreyi buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, rüzgarın aralıklarla fırtına seviyesine (30-70 km/saat) ulaşması bekleniyor. Kar yağışının 1 Mart Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar gece saatlerinden itibaren buzlanma meydana geleceğini, sürücülerin daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirtirken, vatandaşların kar lastiği kullanmaları, emniyet şeritlerini ihlal etmemeleri ulaşım ve çalışmaların daha hızlı yapılması açısından önem taşıyor.

AKOM, gece boyunca karla mücadele çalışmaları da yürüttü. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, İETT, İSFALT, Emniyet Müdürlüğü, İBB Trafik, Atık Yönetimi, İGDAŞ, Sosyal İdari İşler, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım A.Ş, Şehir Hatları, Beyaz Masa, BEDAŞ ve karayolları temsilcileri merkezde, küreme ve tuzlama ekipleri ile denetleme ekipleri sahada görev yaptı.

Yüksek seviye kar yağışı planlamasına göre 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile karlı hava şartlarıyla mücadele ediyor. Dün akşamdan bu sabaha kadar 1486 ton tuz, 4 ton solüsyon kullanıldı. Metin Oktay Spor salonunda ise 384 evsiz vatandaş misafir ediliyor.

Bu arada, hava sıcaklığının gün içinde 3 derece, gece ise sıfırın altında 1 ve sıfır derece seviyesinde bulunması, yarın ve perşembe günü ise 4-5 derece seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber