12 yıllık zorunlu eğitim alt komisyonda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2012 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran, kesintisiz eğitime son veren kanun teklifiyle ilgili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon çalışmalarına başladı.

Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, toplantı öncesinde yaptığı kısa açıklamada, bugün 15-16 ilgili sivil toplum kuruluşunu ve meslek örgütünü dinleyeceklerini, doğrudan ilgili olmayan kuruluşlardan da yazılı görüş istediklerini ifade etti.

Bu görüşleri dinledikten sonra pedagojik bir yaklaşımla, en doğrusunu yapmaya çalışacaklarını ve bir metin oluşturacaklarını belirten ışık, alt komisyon olarak ''iktidar-muhalefet anlayışıyla hareket etmeyeceklerini'' açıkladı. Işık, şunları söyledi:

''Dün, eğitim ile hiç ilgisi olmayan BDDK ve TMSF ile ilgili düzenlemenin metinden çıkarılması ve onların farklı bir kanun teklifi olarak gelmesi konusunda AK Parti grubuyla yaptığımız görüşme olumlu oldu. Zannediyorum bu konuyu bugün ayrı bir kanun teklifi olarak getirecekler. Dolayısıyla bu maddeyi bugün çıkarmış olacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber