Genel Kurul, yarın saat 11.00'de toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Şubat 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, yarın saat 11.00'de toplanacak.

Genel Kurulda, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 1. maddesinde grubu adına yaptığı konuşmada, ''emekliler ne yapsınlar da istedikleri haklar kendilerine verilsin'' sorusunu yöneltti. Kaplan, ''(Dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz) diyen bir ülkede nasıl oluyor da emeklilerin maaşları sadece doğalgaz ücretlerine yetebiliyor- Hangi AB ülkesinde hangi emekli işçi 300 Avro alıyor, bana söyler misiniz. Bu ülkelerde emekli olanların sağlık sorunu, konut sorunu yok, sosyal hayatını yaşıyor. AB ülkeleriyle kıyaslama yapıldığı zaman şaşırıyorum'' diye konuştu.

MHP Grubu adına söz alan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel de denetlemeyen hiçbir şeyin yönetiliyor sayılamayacağını, vergilerin karşılığı olan sosyal hizmetlerin daha iyi denetlenmesini beklediklerini söyledi.

Çift kol ve bacak naklinin ardından hayatını kaybeden Şevket Çavdar olayına değinen Demirel, ''Benim meslektaşlarım, bir konuda birinci olmak için kötü bir işe imza attılar'' dedi. Demirel, ''Evet bazen komplikasyonlar olabilir ama Şevket Çavdar'ın ameliyatında olduğu gibi göz göre göre kazaya gitmeye Sayın ne komplikasyonla ne de başka bir şeyle açıklamamazsınız'' ifadelerini kullandı.

Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a ''uyarma'' cezası verilmesini parti olarak kafi görmediklerini dile getirerek, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ın bu konudaki tutumunu eleştirdi. Vural, ''Bu yaklaşımınız, şahsiyetle uğraşma kapsamında değerlendirilemeyecek kadar ağırdır. Bu Meclis, Kurtuluş Savaşına ve kuruluş dönemine ilişkin bu ifadeleri kullananlara karşılık, gerekli cevabı vermesini temin etmeliydi'' diye konuştu.

Bu arada, Genel Kurulun yarın saat 11.00'de toplanmasını öngören Danışma Kurulu önerisi de kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber