Okula başlama yaşı 6 oldu/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Mart 2012 07:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Alt Komisyon zorunlu eğitimi 4+4+4 olmak üzere kademeli olarak 12 yıla çıkaracak yasa teklifini tamamladı. Okula başlama yaşı 7'den 6'ya düşürüldü. Açıköğretim ise 8. sınıftan sonra başlayacak.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Alt Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, zorunlu eğitimi 4+4+4 olmak üzere kademeli olarak 12 yıla çıkartacak yasa teklifi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Buna göre, açıköğretim ikinci kademeden sonra başlatılacak. Okula başlama yaşı 7'den 6'ya çekilecek. Çıraklık yaşı ise yeniden 14 olarak belirlendi. .

AÇIKÖĞRETİM 8. SINIFTAN SONRA Yapılacak değişiklikle öğrenciler ilk 4 yıllık kademe yerine ilköğretim ikinci kademenin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği açık öğretim programlarında eğitimlerini sürdürebilecek. Buradaki değişiklik kararının da kız çocuklarının ilk kademe sonrasında örgün eğitimin dışında kalma ihtimaline karşı alındığı belirtiliyor.

KADEMELER BAĞIMSIZ BİNALARDA Yönlendirme birinci kademenin ilk 4 yılından sonra yapılacak. Birinci ve ikinci kademelerin binaları bağımsız olacak. Ancak gerekli fiziki şartlar sağlanıncaya kadar bir arada eğitim görülecek.

OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR Alt Komisyo'nun hazırladığı tasarıda yapılacak ikinci değişiklik ise okula başlama yaşıyla ilgili oldu. Mevcut uygulamada öğrenciler, 6 yaşını doldurduktan sonra yani 7 yaşında okula başlarken, teklifte yapılan değişiklikle bu 5 yaşını doldurmuş olarak değiştirilecek. Öğrenciler 6 yaşında okula başlamış olacak. Tasarıda yapılan bir değişikle okul öncesi zorunlu olmaktan çıkartıldı.

ÇIRAKLIK YAŞI 14?TE KALACAK Yasa teklifi ile bir başka değişiklik de çıraklık yaşında olacak. Alt Komisyon'un hazırladığı tasarıda 11 yaşına düşürülen çıraklık eğitim yaşı yeniden düzenlenerek 14 yaşa çekilecek. HAMZA ERDOĞAN ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber