Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e küçük hatırlatmalar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın bakan son günlerde kanal kanal dolaşarak 4+4+4 sistemini anlatmaya çalışmaktadır. Her bir programı izlemeye en azından deşifresini okumaya çalışıyorum.

Sayın bakanın bakanlıktaki şu anda var olan ve geçmişte uygulanmış her şeyi bilmesini beklemek çok da doğru değil.

Bu noktada bürokratların ve danışmanların devreye girerek uyarılarda bulunmaları gerekir. Adı üstünde danışman.

Birkaç TV programında dikkatimi çeken bazı hususlarda halen aynı konuşmaların yapılması nedeniyle özellikle takip ettiğine inandığımız ve daha önce beni arayan basın ve halkla ilişkiler müşaviri sayın Burcu EYİSOY'a hatırlatma yapma ihtiyacı duyuyoruz.

1- Okullarımızda uygulanan ve sayın bakanın seçimlik ders diye tabir ettiği dersler yıllardır ?Seçmeli Dersler? olarak anılmaktadır.

2- Sayın bakan 5.sınıftan itibaren seçimlik dersleri zaten uyguluyorduk. 4-5 saat olarak diye ifadelerde bulunmaktadır.

Seçmeli dersler bizde sadece ilköğretim tüm sınıflarda 2 saat olarak (2005-2010 arası) uygulanmakta iken 2010 yılında yapılan değişiklikle 6,7 ve 8.sınıflarda bir saate indirilmiş diğer sınıflarda ise tamamen kaldırılmıştır.

3- Okul idarelerinin öğrencileri küçük yaşta okula kabul ettikleri konusu doğru değildir. Çünkü e-okul uygulamasının gelmesiyle beraber 31 Aralık itibariyle 72 ayını doldurmayan çocuk okula kaydedilememektedir. Sistem buna müsaade etmemektedir. Bu cümlemizden de görüleceği üzere kanun Eylül sonu dediği halde uygulamada İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre 31 Aralık baz alınmaktadır. Örneğin bu yıl 31 Aralık 2005'te doğan çocuk kaydedilirken 01 Ocak 2006'da doğan çocuk kaydedilememiştir. E-okul'u bu noktada aşmak çok zor ve sorunlu fakat imkansız değil. Yaşın bir yıl geri alınması tartışmasında Eylül baz alınacaksa bahis konusu olan bir yıl değil 9 ay olacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber