Kandıra köylerinden günde 110 ton çöp toplanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra köylerinde evsel atıkların toplanması için büyük bir ekip kurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz aylarında günlük ortalama 110 ton çöpü köylerden toplayarak evsel atıkları düzenli olarak depolayan İZAYDAŞ'a nakil eden Park Bahçeler birimi, bu iş için 3 bin 237 adet çöp konteyneri dağıttı. Köylerden günde iki defa toplanan çöplerden elektrik enerjisi de üretiliyor. Kandıra'da yüz ölçümü olarak geniş bir alana yayılan köylerde evsel atıkların toplanması planlı bir çalışmayı gerektiriyor. Bu kapsamda organize olan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Birimi, 11 Adet çöp toplama aracı ile çöp toplama hizmetini aralıksız sürdürüyor. Toplanan çöpler ise elektrik enerjisinde kullanılmak üzere İZAYDAŞ'a servis ediliyor.

Kocaeli ve Kandıra'da vahşi depolama olarak adlandırılan eski çöplüklerin rehabilite edilmesiyle Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına giren köylerde evsel atıkların toplanması ve depolama işini yapan Büyükşehir Park Bahçeler Birimi, günlük ortalama 75 ton çöp topluyor. Bu miktar yaz sezonunda köylerde iç göçün yaşanmasıyla 110 tona ulaşıyor. Tüm köylerde haftada 2 defa çöp toplama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda köylere 3 bin 237 adet çöp konteyneri dağıttı.

Kandıra ile İZAYDAŞ arasındaki mesafenin uzak olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ilçeye Katı Atık Transfer İstasyonu kurdu. Yaklaşık 6 yıldır faaliyette olan istasyon, yaz aylarında günlük 110 tona çıkan ilçenin çöplerini konteynerlerda sıkıştırıyor. Bu çöpler ise daha sonra kamyonlarla İZAYDAŞ'ın Evsel Düzenli Depolama alanına taşınıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber