Anayasa Mahkemesinin Kararı Henüz Resmi Gazetede Yayımlanmamıştır

Anayasa Mahkemesi 6245 sayılı Harcırah Kanununa 4969 sayılı Kanunla eklenen "Kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere" ibaresi hakkında iptal kararı vermiştir. Ancak karar kamoyuna açıklanmasına rağmen henüz Resmi Gazetede yayımlanmamıştır. Resmi Gazetede yayımlanmadığı içinde memurlar.net olarak yorumda bulunamıyoruz... Konuyla ilgili olarak sitemize çok sayıda soru yönelten ziyaretçilerimize duyurulur...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAHA ÖNCE YAYIMLADIĞIMIZ HABER

Anayasa Mahkemesi yurtiçinde veya yurtdışındaki bir göreve kendi istekleriyle atanmaları halinde devlet memurlarına harcırah ödenmeyeceğini öngören yasa hükmünü iptal etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, bugünkü toplantıda Van, Gaziantep, Ankara, Erzurum, Adana ve İzmir idare mahkemelerinin 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 10. maddesinin (1) numaralı bendinin başına 4969 sayılı yasa ile eklenen "Kendi yazılı talepleri üzerine gönderilenler hariç olmak üzere" ibaresinin iptali istemiyle açtıkları davaları birleştirerek esastan görüştüklerini belirtti. Kılıç, söz konusu hükmü oy birliğiyle iptal ettiklerini bildirdi. İptal edilen düzenleme devlet memurlarına yurtiçinde veya yurtdışındaki bir göreve kendi istekleriyle atanmaları halinde harcırah ödenmeyeceğini öngörüyordu. Haşim Kılıç, bir soru üzerine, iptal kararı Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra herkese harcırah ödeneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber