MEB, Yer değiştirmelerle ilgili açıklama yap artık

652 sayılı MEB Teşkilat Kanunu 14 Eylül 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Kanunun geçici 6. maddesine göre, uyumlu yönetmeliklerin 1 yıl içinde çıkarılması gerekmektedir. Diğer taraftan aynı hükümde, mevzuat düzenlemelerin KHK'ya aykırı olmayan hükümlerinin uygulanacağı belirtilmiştir. Hali hazırdaki yönetmelikte ise Personel Genel Müdürlüğünün 15 Mayısta il içi duyuruya çıkacağı belirtilmektedir. 15 Mayıs geçti, MEB den duyuru da açıklama da yok.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?MEB'in Özür Durumu Yer Değiştirmesi Stratejisi? haberimizde şunları ifade etmiştik:

?MEB; Yönetmeliği Çıkarmak İçin Acele Etmiyor

2- 652 sayılı KHK'nin ?Düzenleyici işlemler? başlıklı geçici 6. maddesinde ?Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasına ilişkin düzenlemeler bir yıl içinde yürürlüğe konulur. Bu düzenlemeler yürürlüğe girinceye kadar mevcut düzenlemelerin bu Kanun Hükmünde Kararnameye aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.? hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümler uyarınca 2012 yılından itibaren öğretmenlerin Özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemleri, 14/09/2012 tarihine kadar hazırlanarak yürürlüğe girecek olan yönetmelik ile bu yönetmelik doğrultusunda hazırlanacak olan kılavuz çerçevesinde yürütülecektir.

NOT; Bakanlık burada Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini 14/09/2012 tarihine kadar hazırlayacağım demektedir. Fakat normal iller arası ve il içi yer değiştirme başvuruları ne zaman alınacak ne zaman uygulanacaktır. Bu yer değiştirmeler şu anki mevcut yönetmeliğe göre mi yapılacaktır. Bu konular hakkında bakanlıktan bir açıklama beklenmektedir.?

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ''Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik'in ?İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde duyuru, başvuru ve tercihler? başlıklı 25. maddesindeki ?(Değişik birinci fıkra: 30.7.2010/27657 RG) (1) Öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerine ilişkin duyuru, Personel Genel Müdürlüğünce il içi yer değiştirmeler için en geç ilgili yılın 15 Mayıs, il dışı yer değiştirmeler için en geç 25 Mayıs tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasında yapılır. Duyuruda; kimlerin yer değiştirme isteğinde bulunabileceği, başvuru yeri, şekli ve süresi ile yer değiştirmeye ilişkin diğer hususlara yer verilir.? hükümlerine göre MEB'in il içi ve il dışı yer değiştirmeler için duyuruya çıkması, duyuruya çıkmıyorsa kamuoyuna bir açıklama yapması gerekmektedir.

15 Mayıs geçti, MEB den duyuru da açıklama da yok. İl içi ve il dışı yer değiştirmeler bu yönetmeliğe göre mi yapılacak yoksa 6 aydır hazır denilen yönetmelik çıkarılacak mı?

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber