MEB'den Kurum tanımı açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20/03/2012 tarih ve 28239 sayılı Resmî Gazetede Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği yayımlanmıştır.

20.03.2012 tarih ve 28239 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin ?Ücretli ders görevi? başlıklı 40. maddesi (b) bendinde ?b) Kurumlarda görev yapan yönetici ve rehber öğretmen dışındaki eğitim personeline, başka kurumlarda da ders saati ücretli olarak görev verilebilir. Eğitim personelinin toplam ders saati sayısı okullarda 30, diğer kurumlarda 40 saati geçemez.? hükümleri ve aynı maddenin (c) bendinde ?c) Eğitim personeli olarak görev yapma nitelik ve şartlarını taşıyan ve herhangi bir kurumda çalışmayanlara yaygın eğitim kurumlarında haftada 40 saati, örgün eğitim kurumlarında haftada 30 saati geçmemek üzere kurumlarda ders saati ücretli olarak görev verilebilir.? hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde yer alan ?Kurumlarda? ibaresinden resmi kurumlar mı yoksa yönetmelikte geçen özel öğretim kurumları mı yoksa her ikisinin mi anlaşılacağı hususunda tereddüde düşülmüştür.

Örneğin maddeye istinaden nüfus müdürlüğünde memur olan fakat öğretmenlik diploması bulunan bir personelin bu maddeye istinaden özel öğretim kurumlarında görevlendirilmesi mümkün müdür?

Bu hükümlerde yer alan ?herhangi bir kurumda çalışmayanlara? ibaresi ile ?kurumlarda ders saati ücretli? ibaresinden resmi kurumlar mı yoksa yönetmelikte geçen özel öğretim kurumları mı yoksa her ikisi mi anlaşılacaktır?

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun ?Ders Görevi? başlıklı 89. maddesinde ?Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir.

Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar ilgili Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile tespit olunur.? hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlerde yer alan ?Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları? ibaresinin özel öğretim kurumlarını kapsamakta mıdır?

Sorularına MEB aşağıdaki cevabı vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber