Asaleti 1 yıl sonra onaylanacak olan yeni polisler, hata yapmamaya özen gösteriyor. ''Eski polisler haklıdır'' düşüncesi polisleri yalnızlığa itiyor.

Haber Giriş : 11 Eylül 2003 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asaleti 1 yıl sonra onaylanacak olan yeni polisler, hata yapmamaya özen gösteriyor. ''Eski polisler haklıdır'' düşüncesi polisleri yalnızlığa itiyor.

Rüşvet almadığı için tehdit edildiği gerekçesiyle iki mesai arkadaşını silahla öldüren Reyhan Emre Şen'in, bu eylemi sonrası tüm gözler emniyet teşkilatına çevrildi.

2003 Haziran ayında, Polis Meslek Yüksekokulları'ndan mezun olan 2 bin 200 polis, İstanbul'da göreve başladı. Göreve yeni başlayanlardan biri olan Reyhan Emre Şen, diğer devre arkadaşları gibi Personel Şube Müdürlüğü koordinesinde gerek duyulan birimlere dağıtıldı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne tayin edilen Şen, burada 15 gün süren silah kullanma yetkisi, birimler arası iletişim, alt üst ilişkileri, kılık kıyafet yönetmeliği, özlük hakları, görev yapacağı trafik konularında oryantasyon eğitimlerine tabi tutuldu.

Tüm bu eğitimlerin tamamlanmasından sonra her polis memuru gibi Reyhan Emre Şen de tecrübe sahibi eski polis memuruyla birlikte göreve çıkmaya başladı. B Bölgesi Trafik'te görev yapan polis memuru Şen, kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle 17 yıldır polis memuru olan Naci Akarsu ile 10 yıldır polis memuru olan Dursun Ali Demir'i Baretta marka silahıyla vurdu. Olay esnasında Şen'in devre arkadaşı Alphan Taşer ise olayın gerçekleştiği bölgeden kaçmayı başararak karakola sığındı. Olaydan sonra Şen'in cep telefonuyla amirlerini arayarak, ''20 milyon verdiler, almadım. Benimle uğraşmaya başladılar. Onları istihbarata bildirdim'' demesi olayla ilgili ipuçları verdi.

Asaleti 1 yıl sonra onaylanacak olan yeni polisler, hata yapmamaya özen gösteriyor. ''Eski polisler haklıdır'' düşüncesi polisleri yalnızlığa itiyor. Yaklaşık 3 ay önce Beşiktaş ilçesinde göreve başlayan polis memuru Reyhan Emre Şen'in eylemi ile ilgili olarak bir emniyet yetkilisi, ''Okullardan gelen idealist polisler, eski polislerin baskısına uğrayabiliyorlar ve aciz kaldıklarında çareyi silaha sarılmakta görebiliyorlar'' dedi.

Okullarda aldıkları eğitimle göreve başlayan genç polisler görevleri sırasında, ideallerine ters düşen olaylara karıştıklarında psikolojik olarak etkileniyorlar. Eski polislerle anlaşamadıkları durumları amirlerine bildiren genç memurlar, eski polislerin haklı görülmelerinden dolayı uyum problemleri yaşıyor ve yalnızlığa itiliyor. ''Eski polisler hep haklıdır'' şeklinde kafalarında kanı oluşan yeni polisler, kirli işlerin içinde olan polisler tarafından suçun içine çekilmeye çalıştıklarında karşı koymaları halinde dışlanıyorlar. Dışlanan genç polis, şikayetçi olduğu polisler hakkında gerekli işlemlerin yapılmadığını gördüğünde ya da kendisi hakkında karalama kampanyası başladığında konuyu silahıyla halletme yoluna gidebiliyor.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber