MEB'e sınav sonuçları önerisi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Notunu beğenmeyen öğrenci dava açabilecek" de yayımlanan STAR Gazetesi kaynaklı haberde; ?Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden 3'üncü Yargı Paketi'nde ilkokul ve orta öğretim öğrencilerine de dava açma imkanı verildi.? Cümlelerine yer verilmiştir.

İdarenin tüm işlemlerinin yargı denetiminde olduğu açıktır fakat uygulamada sorun yaşanan bir konuyu ele almak istiyoruz.

Mevcut uygulamada Ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin sorumluluk ve ortalama yükseltme sınavları yapıldıktan sonra komisyon tarafından zarflar kapatılmakta ve bu zarflar veli itirazı olsa da açılamamaktadır. Ancak ve ancak veli dava açarsa mahkemenin talebiyle açılabilmektedir. Bu durumda velinin hem maddi hem de zaman açısından kaybı oluşmaktadır. Örneğin Eylül'de yapılan sınavı yargıya taşıyan velinin dava sonucu geç sonuçlandığında öğrenci okula devam edememektedir.

Mahkeme karar verirken bilirkişi görevlendirmekte kağıtlar buna göre yeniden değerlendirildikten sonra karar çıkmaktadır.

Bu durum mahkemelerin iş yükünü de arttırmaktadır.

Bunun yerine MEB tarafından ikinci kez inceleme imkanı sağlanmalıdır. İkinci kez inceleme gerekirse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek bilirkişi heyeti tarafından yapılabilir. Bu tür itirazlar için veliden mahkemeye ödeyeceği masrafı bulmayan bir ödenek talep edilebilir ve bu ödenekler bilirkişide görevli öğretmenlere verilebilir.

Bu itirazdan da olumsuz cevap çıkması durumunda konuyu yargıya taşımak isteyen veli bu kez yargıya başvurabilir.

Bu uygulamanın sağlayacağı yararları uygulamacılar daha iyi bilmektedirler.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber