Kocalarıyla anlaşmalı boşanıp ?ölen' babalarının emekli maaşını aldılar

Erzurum'da ölen babalarının emekli maaşlarını almak için anlaşmalı olarak boşanan 5 kadın hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da ölen babalarının emekli maaşlarını almak için anlaşmalı olarak boşanan 5 kadın hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Hasani Basri, Aliravi ve Aziziye ilçesinde oturan Mine S. (29)., Gülseren K. (44), Kadiriye S. (44), Nevin B. (49) ve Gülsüm Ç. (48), eşleri ile boşanmak için önce Erzurum Aile Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Kocaları ile anlaşmalı olarak boşanan beş kadın ölen emekli işçi ve memur babalarının maaşlarını almak için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuruda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu Erzurum İl Müdürlüğü'ne müracaat eden Mine S., Gülseren K., Kadiriye S., Nevin B. ve Gülsüm Ç., 'Ölen babalarımızın maaşını almak istiyoruz' diyerek dilekçe verdiler. Kontrol memurları, boşanan kadınların adreslerinde bir ay süreyle takip başlattı. Kontrol sırasında, anlaşmalı olarak boşanan kadınların aynı evi kocaları ile birlikte paylaştıkları kamera kayıtları ve muhtar beyanları ile belirlendi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamesinde, ?Boşanan şüpheli kadınların muvazaalı bir biçimde eşlerinden boşandığı ve ölen sigortalı babaları sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kendilerine maaş bağlanmasını sağladıkları bu şekilde kendilerine haksız menfaat temin ettikleri ve boşandıkları eşleri birlikte yaşamaya devam ettikleri ve kamu kuruluşunun zararına nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri belirlenmiştir? denildi.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmeyen Kadiriye S., ?Kocam ile 2005 yılında boşandım. Ancak, boşandıktan sonra bir arada yaşama devam etmedim. Benim sadece aldığım yetim aylığımı devlet kesti şu anda almıyorum. Tek başıma oturmaktayım. Evimin kirasını boşandığım kocamdan aldığım nafaka ile ödüyorum. Benim geçimimi de kardeşlerim sağlamaktadır? dedi.

Gülsüm Ç. ise, ?Kocam İ. ile boşandıktan sonra, ayrı evlerde yaşamaya başladık. Kesinlikle bir arada yaşamadım. Kızlarımın yanında kalıyorum, geçimimi de kızlarım sağlıyor. Ben kimseyi dolandırmadım' diye konuştu. Gülseren K. ise, 'Kocam T. ile boşanıp ayrıldıktan sonra birlikte ne bir araya geldik ne de aynı evde oturduk. Şu anda ayrı yaşıyorum. İhtiyaçlarımı da kızlarım karşılıyor. Suçsuzum? dedi.

10 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

İddianamenin kabul edilmesi ile Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ölen sigortalı babalarının emekli maaşlarından haksız menfaat temin etmek istedikleri öne sürülen Mine S., Gülseren K., Kadiriye S., Nevin B. ve Gülsüm Ç. hakkında TCK'nin 158. maddesi kapsamında ?nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber