Aydın'da hastane sular altında kaldı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 05:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın'da akşam saatlerinde başlayan sağnak yağış sonrası oluşan selde Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sular altında kaldı. Trafo merkezinin de sular altında kaldığı hastanedeki hastalar başka hastanelere sevk edildi. Birden başlayan yağmur sonucu sel suları acil servise basınca hasta yakınları ve hemşireler hastanedeki çocukları kucaklarında üst katlara taşıyarak kurtardı. Trafo merkezi ve jeneratör dairesi sular altında kalan hastanedeki hastalar başka hastanelere tahliye edildi.

Saat 21.00 sıralarında başlayan sağnak yağış sonrası Atatürk Bulvarı, Efeler Mahallesi'nin değişik cadde ve sokaklarından gelen sel suları Aydın kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne bastı. Kısa sürede adeta dereye dönen cadde ve sokaklardan akan sel suları önce hastanenin -2. katında bulunduğu belirtilen trafo dairesi ve jeneratör dairesi kısa sürede sular altında kaldı. Ardından acil servise basan sel suları nedeniyle hastanede acil servis hizmetlerine son verildi. Bir süre sonra hastanenin elektrikleri kesildi. AFAD ekibinin jeneratör aracı doğumevi hastanesine çağrıldı. Bölgedeki birçok ambulans da hastaların diğer hastanelere sevk edilmesi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanedeki sel baskınından kurtulan anneler, çok korktuklarını belirterek yaşadıkları şoku, "Yağmur bir anda bastırdı ve hastaneye adeta bir nehir akar gibi oldu. Görevliler çocukları üst katlara taşıdı ve hastaneyi boşlattılar" diye konuştular.

SAĞLIK MÜDÜRÜ HASTANEYE GELDİ

Sel felaketinin ardından su basan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne gelen İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, çalışmaların devam ettiğini, hastaların başka hastaneler sevk edildiğini ve detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti. Servislerden çıkarılan doğum yapmak üzere olan kadınlarla, tedavi gören çocuklar kimisi özel otomobille, kimisi de ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildiler.

"MADDİ HASAR ÇOK BÜYÜK"

Yağış sonrası oluşan selden etkilen Aydın Kadın Doğum ve çocuk Hastanesi'nde maddi hasarın çok büyük olduğu ve birçok elektronik cihazın sel suları altında kaldığı görüldü. Hastanedeki elektrik tesisatının ana merkezinin sular altında kalan bölümlerde olduğu belirtilirken, maddi hasarın çok yüksek olduğu öğrenildi.

Aydın Belediyesi ve AFAD ekipleri tarafından sular altında kalan katların tahliyesi için bir yandan çalışmalar devam ederken, bir yandan da hasta sevkleri devam ediyor. Suların tahliye edilmesi işleminin uzun süre devam edeceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber