Görevden alınan hastane müdürü davayı kazandı, Danıştay da onayladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trabzon Numune Hastanesi Müdürü olarak görev yapan Gayretli'nin 'Uzun süredir yöneticilik yapmaları, gelişmelere ayak uyduramamaları' gibi sebeplerle görevden alınması işleminin yürütmesi Danıştay tarafından durduruldu

Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucundan kamuda geçersiz sebeplerle görevden alınma işlemi Danıştay tarafından durduruldu. Davada Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü olarak görev yapan Ali Gayretli'nin 'Uzun süredir hastane müdürlüğü ve yöneticilik yapmaları, yeni gelişmelere ayak uyduramamaları ve hastanelerin mali gelirlerinin geri gitmesi' gibi sebeplerle görevden alınarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müdürlüğüne atanmasının iptali için açılan davada Trabzon İdare Mahkemesinin red kararı üzerine konu Danıştay'a taşındı.

İDARE'YE TANINAN YETKİ

Danıştay 5. Dairesi konu ile ilgili verdiği kararda memur atamalarında idareye tanınan yetkinin mutlak ve sınırsız olmadığına dikkat çekti. Değerlendirme raporunda bizzat davacı hakkında olumsuz bir tespit yapılmadığı, hastanenin mali durumunun kötüye gitmesinde davacının hata veya kusurunun somut delillerle ortaya konmadığı belirtildi. Ayrıca aynı görevde uzun süre görev yapmış olmanın dava konusu olamayacağına dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber