Sakarya Büyükşehir'den öğrencilere 10 dalda yaz kursu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK)'nda yaz dönemi başlıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK)'nda yaz dönemi başlıyor. İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kurslara katılmak isteyenlerin 4-15 Haziran tarihleri arasında kayıt yaptırmaları gerekiyor. Kurslarda gitar, bağlama, resim, keman, İngilizce, satranç, karikatür, bilgisayar, drama, güzel ve etkili konuşma branşlarında kurslar açılacak.

SAMEK'in Sakarya'da büyük bir boşluğu doldurduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, kursların yazın da devam edeceğini ifade etti. Gençleri bu kurslardan yararlanmaya çağıran Aktürk, ?SAMEK, Sakarya'da gerçekten büyük bir boşluğu dolduruyor. Adeta bir okul gibi çalışan SAMEK, bugüne kadar birçok mezun verdi. Buradan mezun olan hemşehrilerimizden meslek sahibi olanların ve aile ekonomisine katkı sağlayanların sayısı bir hayli çok. SAMEK, 2011 - 2012 eğitim döneminde yoğun bir sene geçirdi. Yaz kurslarımız 10 branşta devam edecek. Bütün gençlerimizi bu kurslarımızdan yararlanmaya çağırıyoruz.? dedi.

SAMEK Yaz Kursları'nın 18 Haziran?10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Aktürk, ?Yaz Kursları'nın eğitim vereceği merkezler ise, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Binası, Kent Park SAMEK Merkezi, Karaman SAMEK, Korucuk SAMEK, Akyazı ve Sapanca SAMEK merkezleri. Kurslara katılmak isteyen öğrencilerin velileri, en son 15 Haziran tarihine kadar, öğrencilerini göndermek istedikleri SAMEK merkezlerine şahsen başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 44 44 054 Dahili: 3434 no'lu telefonu arayabilirler.? bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber