8 ilçe il olmayı bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, yeni il ve ilçe kurulmasına dair 26 kanun teklifi görüşülmek üzere bekliyor. Muhalefet partilerinin verdiği tekliflere göre, 8 ilçe, il olma hayalini taşıyor.

24. dönemde muhalefet milletvekilleri tarafından bazı ilçelerin il, bazı beldelerin ilçe olması için 26 kanun teklifi verildi.

Kozan, İnegöl ve Erciş'in il olması için ikişer kanun teklifi bulunuyor. En çok il teklifi MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'a ait. MHP Grup Başkanvekili Şandır, Erciş, Tarsus, Anamur ve Silifke'nin il olması için kanun teklifleri verdi.

Buna göre; Şandır'ın, Tarsus'un il, Yenice, Gülek ve Huzurkent'in ilçe; Silifke'nin il, Atakent, Taşucu ve Uzuncaburç'un ilçe; Anamur'un il, Kazancı ve Kalediren'in ilçe olması; ayrıca Erciş'in il olması, Muradiye, Çaldıran ve Bitlis'e Adilcevaz'ın Erciş'e bağlanması amacıyla verdiği kanun teklifleri bulunuyor.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Ereğli'nin il olması; CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve MHP Adana Milletvekili Ali Halaman Kozan'ın il olması; CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan İnegöl'ün il olması, Bursa'da Tahtaköprü, Kurşunlu ve Yenice adıyla üç ilçe kurulması; MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy İnegöl'ün il olması, Yenice, Cerrah, Kurşunlu, Tahtaköprü ve Alanyurt'un ilçe olması; CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Erciş ve Siverek'in il olması için kanun teklifi verdi.

İlçe teklifleri

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin Hadımköy'ün ilçe olması; CHP İstanbul Milletvekilleri Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun Hadımköy ve Bahçeşehir'in ilçe olması; MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Çayyolu'nun ilçe olması; CHP Hatay Milletvekili CHP Mevlüt Dudu'nun Payas'ın ilçe olması; CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Yeniceoba'nın ilçe olması, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in Seki'nin ilçe olması; MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın Efeler, Umurlu, Davutlar, Acarlar, Bağarası, Güzelhisar, Ortaklar, Atça'nın ilçe olması; CHP Bartın Milletvekili Ali Rıza Yalçınkaya'nın Kozcağız'ın ilçe olması, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman'ın Aladağ, İmamoğlu, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli'nin ilçe olması için kanun teklifleri bulunuyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Şanlıurfa'nın, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir Sivas'ın, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Malatya'nın büyükşehir belediyesi olması için kanun teklifi verdi.

Ayrıca, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Hatay Milletvekilleri, Hatay'ın merkezine ?Antakya? denilmesi için; BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Tunceli adının ?Dersim? olarak değiştirilmesi için kanun teklifi vermişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber