Katre Derneği, eğitim seviyesine bakmadan gençleri Avrupa'ya gönderecek

Katre Araştırma ve Eğitim Derneğ, eğitim seviyesine bakmaksızın 18-30 yaş arası gençleri 2-12 ay süreyle Avrupa'ya gönderecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katre Proje Koordinatörü Burhan Coşkun, derneğin AB tarafından akredite edildiğini söyledi. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında bir proje hazırladıklarını ve projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini ifade ifade eden Coşkun, toplam 25 gencin dil eğitimi ve farklı kültürleri tanıma amacıyla 27 Avrupa ülkesine göndereceklerini söyledi.

Gençlerin eylül ayı itibariyle Avrupa'ya gideceklerini dile getiren Coşkun, ?Proje kapsamında gençler yeni beceriler elde edecekler ve diğer kültürleri keşfedecekler.? dedi.

Projede dil bilme ya da belli bir eğitim seviyesinde olma zorunluluğu olmadığı bilgisini veren Coşkun, ?Ayrıca dil eğitimi AGH'nin bir parçasıdır. Gençlerimiz 2-12 aylık sürelerde 27 Avrupa Birliği ülkesinden istediğine gidip kendini geliştirme fırsatı bulabilecek.? diye konuştu.

MASRAF VE CEP HARÇLIĞI ULUSAL AJANSTAN

Avrupa Gönüllü Hizmeti'ne yıl içerisinde 5 başvuru dönemi olduğunu ifade eden Coşkun şu bilgileri verdi: ?Bunlar; 1 Şubat, 1 Nisan, 1 Haziran, 1 Eylül, 1 Kasım. Başvuru yapıldıktan 3-4 ay sonra ziyaret gerçekleşerek gönüllülük hizmeti başlıyor. Örneğin 1 Şubat döneminde başvuru yapıldığında, Mayıs ortası ya da Haziran başı ziyaret gerçekleşebilecek. Projeye katılım ücretsiz ve başvuru yapanlardan hiçbir ücret talebi bulunmamaktadır. Yol, konaklama, yemek masrafları ve dil eğitimi Ulusal Ajans tarafından karşılandığı gibi katılımcılara bir miktar cep harçlığı da verilmektedir. Avrupa Gönüllü Hizmetine giden bütün gençler Avrupa Komisyonu tarafından sigortalanacak. Bu çok kapsamlı bir sigorta olup, herhangi bir rahatsızlık esnasında masraflar bu sigorta kapsamında karşılanıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber