Şimşek: Yeni vergi indirimleri gündemimizde değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündemlerinde yeni vergi indirimlerinin bulunmadığını söyledi.

Şimşek, Ekonomi Bakanlığı'nda düzenlenen 2. Türk Ticaret Müşavirleri Konferansı'na katıldı. Bakan Şimşek, ''Çimento ve inşaat çeliği gibi ara mallarında KDV'yi sıfırlamak mümkün değil mi?'' şeklinde bir soru üzerine, KDV'nin bir mantığının bulunduğunu, hiç bir üründe KDV'nin maliyetsiz sıfırlanamayacağını ifade etti.

Çimento üretmek için hammadde gerektiğini belirten Şimşek, ''Bu hammaddeyi taşımanız lazım. Onun için enerji kullanmanız gerekir. Yani bütün ekonomide KDV'yi sıfırlarsanız o zaman mesele yok'' diye konuştu.

Avrupa Birliği'nde ortalama KDV oranının yüzde 20,7'ye ulaştığını, Türkiye'de efektif KDV oranın ise yüzde 14,4 olduğunu belirten Şimşek, şöyle konuştu:

''Çünkü biz eğitimde, sağlıkta, turizmde ve tekstilde bir çok alanda KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Gıdada ve bazı ürünlerde yüzde 8'den yüzde 1'e çektik. Bu ülkede vergi oranları son yıllarda inanılmaz şekilde düşürüldü. Sigara, alkollü içecekler ve lüks arabalar dışında vergi oranlarının artırıldığı bir alanı hatırlamıyorum. Dolayısıyla yeni vergi indirimleri gündemimizde değil. Bahsettiğiniz ürünlerde hiç bir şekilde vergi indirimi de gündemde değil.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber