Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan hakkında görevine iade kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 18:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Hakkında açılan davalar nedeniyle 2010 yılı Ağustos ayında İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Bodrum'un Yalıkavak Belde Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın görevine iadesine karar verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığı'na sunulan yazıda, hakkında devam eden soruşturma ve kovuşturmanın selameti açısından Belediyeler Kanunu'nun verdiği yetkiye istinaden geçici bir tedbir olarak Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan'ın 24 Ağustos 2010 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Saruhan'ın görevden uzaklaştırma kararının kanun gereğince 2 ayda bir gözden geçirildiği ifade edilen yazıda, Saruhan'ın 17 Nisan 2011 tarihinde Muğla 2. İdare Mahkemesi'ne görevden uzaklaştırma kararının iptali için dava açtığı hatırlatıldı.

Dava kapsamında mahkemenin 28 Mart 2012 tarihinde kararını verdiği bildirilen yazıda, şu açıklamalara yer verildi:

''Kararda davacı hakkında şikayetler sebebiyle her ne kadar soruşturma açılmış ve yargılanmışsa da bunlar neticesinde ekseriyetle kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildiği, davacının yargılandığı davalardan ise beraat ettiği ifade edildi. Kararda davalı idareye tanınan yetkinin objektif kullanılmadığı sonucuna varıldığı, bu nedenle dava konusu işlemin iptaline karar verildiği bildirildi.''

Yazıda, belirtilen yargı kararı ve İdari Yargılama Usulü Kanunu gereğince Mustafa Saruhan'ın görevine iadesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Mustafa Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın kendisine sözlü olarak bildirildiğini, ancak resmi yazıyı henüz almadığını belirterek, yazıyı aldıktan sonra gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.

Mustafa Saruhan, hakkında açılan ve tutuksuz yargılandığı imarla ilgili davalar nedeniyle 24 Ağustos 2010'da İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber