7 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 09:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

07 Haziran 2012 Perşembe

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ağrı'da valilik, belediye ve garnizon komutanlığını ziyaret edecek. Daha sonra Patnos ilçesine geçecek olan Gül, ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya gelecek. Gül, İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve İbrahim Çeçen'e fahri doktora unvanı verilmesi töreni ile üniversitenin sosyal tesislerindeki akşam yemeğine katılacak. (10.35 -19.45)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Kabatepe'de Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nin açılışını yapacak. Valiliği ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılacak. (11.30 -13.00 -14.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Kgalema Mothlanthe ile Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek. Görüşme sonrasında Erdoğan ile Mothlanthe ortak basın toplantısı düzenleyecek. (18.00-19.00)

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplanacak. (11.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ankara JW Marriot Otel'deki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından organize edilen ?Yurtdışı Türkler Sivil Toplum Buluşması'na katılacak. Toplantının yurtdışında yaşayan vatandaşların genel sorunları oturumuna Bozdağ ile birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katılacak. (10.00-14.00-16.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güney Afrika Cumhuriyeti Enerji Bakanı Elizabeth Dipuo Peters ile bakanlıkta görüşecek. (11.00)

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde dinleyecek. (15.00)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Sheraton Otel'de 'İnsan Hakları Standartlarının Etkin Uygulanması Bağlamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' sempozyumunun açılışına katılacak. (09.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Basın Yayın İl Müdürlüğünün açılışını yapacak. BAYE Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Anadolu Basını Özendirme Yarışması' ödül törenine katılacak. Doruk Sağlık Grubu Yıldırım Hastanesi Açılışı'nı gerçekleştirecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Sağlık Parkı'nı hizmete açacak. Bursa Gazeteciler Cemiyeti 'Yılın Gazetecileri Ödül Töreni'ne katılacak. (11.00-19.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Fuar Merkezi'ndeki Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 İkili İş Görüşmeleri Açılış Seramonisi'ne katılacak. (09.00)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Denizli'de, Pamukkale Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılacak. Törende Yıldırım'a fahri doktora unvanı da verilecek. (10.00)

TÜSİAD Yönetim Kurulu Anadolu Toplantıları kapsamında Bursa'yı ziyaret edecek. BUSİAD Konferans Salonu'nda gerçekleşecek toplantıda ekonomik görünüm ve dış politikadaki gelişmeler ele alınacak. (10.00-)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Türkçe Olimpiyatı için Ankara'ya gelen öğrenciler, Sayıştay, BM Ankara Temsilciliği, HAS Parti, SGK, Saadet Partisi'ni ziyaret edecek. (10.00/11.00/12.00/13.00/14.00)

?Akkuyu nükleer santrali Rusya'ya ait olacak' (Özel)

Rosatom Genel Müdür Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Geliştirme Bölümü Başkanı Kirill Komarov, Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santralin Rusya'ya ait olacağını, dolayısı ile öngörülebilen en yüksek kalite ve standartlarda bir inşaat yapacaklarını söyledi.

Pekin'de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Liderler Zirvesi devam ediyor. Zirve sonuç bildirgesinde ?Türkiye'nin diyalog ortağı' talebinin yer alması bekleniyor.

Terörle Mücadele Küresel Forumu İstanbul'da yapılacak.

İstanbul'da başlayan Türkiye-AB siyasi diyalog toplantısı takip ediliyor.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor.

SPOR

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dinçay ile eski yönetici Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapacak. (10.00)

Genç Fenerbahçeliler Derneği, İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü'ne transfer olan oyuncuları Emre Belözoğlu'na veda yemeği veriyor. (14.00)

Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Antalya'da yapılan UEFA Pro Lisans Kursu'nda kursiyerlere hitap edecek. (09.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber