4 ayrı PTT soygunu yapan zanlı yakalandı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da son iki ay içerisinde 4 ayrı PTT soygununu gerçekleştirdiği iddia edilen şahıs, polis tarafından yakalandı. Seri soyguncunun gerçekleştirdiği eylemlerin ise PTT'nin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz nisan ve mayıs ayı içerisinde Bakırköy ve Bağcılar'da 4 ayrı PTT şubesi silahlı bir kişi tarafından soyuldu. PTT şubelerindeki görüntüleri inceleme altına alan polis, 4 soygunun da aynı kişi tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti. Ardından çalışma başlatan ekipler, eşkal tespitinin ardından şüphelinin kimliğini belirledi. Operasyon için harekete geçen ekipler, muhasebe elemanı olarak çalışan Ramazan Y.'yi (25) Başakşehir'deki evinde gözaltına aldı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlı sorguya alındı.

Yapılan soruşturmada şüphelinin üç soygunu 2 Nisan, 8 Nisan ile 15 Mayıs 2012'de Bağcılar'da, diğer soygunu ise 13 Nisan 2012'de Ataköy PTT şubesinde gerçekleştirdiği tespit edildi. 4 ayrı PTT şubesinden toplam 23 bin TL'lik soygunu gerçekleştiren şüphelinin lüks otomobil tutkusunun olduğu ve sık sık otomobil kiraladığı ortaya çıktı. Emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Ramazan Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlının soyduğu PTT şubelerindeki güvenlik kamera kayıtlarında veznedarları silahla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği ve ardından paraları alarak uzaklaştığı görülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber