Kadınlar internetten soyadını değiştirebilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torbalı Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye genelinde bir ilke daha imza attı. Bağ-kur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumu'nun tek çatı altında birleşmesinden sonra ülke genelinde ilklere imza atan Torbalı Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, yaptığı projelerle vatandaşlara kolaylık sağlamaya devam ediyor. Kurum Müdürü İsmail Kaygusuz, bu sefer de bayan vatandaşların yararına işlem gerçekleştirdi.

SGK'YA GİTMELERİNE GEREK KALMAYACAK

İlk defa uygulamaya konan proje ile vatandaşların SGK'ya gitmelerine gerek kalmadan internet olan her yerden sağlık aktivasyonu işlemlerini yaptırma kolaylığı sağlayan Torbalı SGK, bu defa bayanlara kolaylık sağladı. Evlenen veya boşanan bayanların soyadlarını kurum tescil kayıtlarına işlettirmek için ayrıca Sosyal Güvenlik kurumlarına gitmelerine gerek kalmayacağı belirtildi. SGK'nın internet sitesine konulan uygulama sayesinde internet olan herhangi bir yerden soyadlarını güncelleştirebilecekleri ifade edildi.

İNTERNET ADRESİMİZE GİRİP FORMU DOLDURMALARI YETERLİ OLACAK

Sistemi ilk defa geliştiren Torbalı SGK Müdürü İsmail Kaygusuz, evlenen veya boşanan bayan vatandaşlarımızın izmirsgk.gov.tr adresine girerek soyadı değişiklik formunu doldurmalarının yeterli olacağını söyledi. Bu uygulamayla binlerce vatandaşımızın müdürlüklerimize gelmeden soyadı değişiklik işlemini yaptırmış olacaklarını anlatan Kaygusuz, şöyle konuştu: "Bayan vatandaşlarımızın cep telefonlarına işleminin yapılıp yapılmadığına dair mesaj gönderilecek. Bu sistem bayan vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber